FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLAK S NUKLEARNIM OTPADOM NAKRATKO ZAUSTAVLJEN NADOMAK CILJA

HANNOVER, 8. studenog 2004. (Hina/AFP) - Vlak koji je prevozionuklearni otpad iz Francuske u Njemačku, i prouzročio u nedjelju smrtprosvjednika, stigao je u ponedjeljak nadomak cilja na sjeveruNjemačke, nakon što su ga nakratko zaustavili prosvjednici, objavilaje policija.
HANNOVER, 8. studenog 2004. (Hina/AFP) - Vlak koji je prevozio nuklearni otpad iz Francuske u Njemačku, i prouzročio u nedjelju smrt prosvjednika, stigao je u ponedjeljak nadomak cilja na sjeveru Njemačke, nakon što su ga nakratko zaustavili prosvjednici, objavila je policija.

Prosvjednici su se "zakvačili za tračnice", kazao je glasnogovornik, precizirajući da se vlak ujutro nalazio u Uelzenu, sjeveroistočno od Hannovera, nekoliko desetaka kilometara udaljen od cilja. Tijekom jutra policija je ocijenila da je stanje "mirno".

Vlak nazvan "Castor" trebao bi doći do Dannenberga odakle bi otpad trebao biti usmjeren dvadesetak kilometara cestom prema Gorlebenu, kamo bi trebali stići u utorak gdje bi se privremeno uskladištio.

Prosvjednici su odlučili da će ipak zapriječiti put konvoju na kraju puta, unatoč smrti francuskog prosvjednika koji se zakvačio za tračnicu u Avricourtu, u pokrajini Lorraine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙