FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIČKI IZBORI U IRANU ZAKAZANI ZA 13. SVIBNJA 2005.

TEHERAN, 7. studenog 2004. (Hina/AFP) - Iransko ministarstvounutarnjih poslova zakazalo je sljedeće predsjedničke izbore za 13.svibnja 2005., priopćio je u nedjelju službeni predstavnik, kakojavlja studentska novinska agencija Isna.
TEHERAN, 7. studenog 2004. (Hina/AFP) - Iransko ministarstvo unutarnjih poslova zakazalo je sljedeće predsjedničke izbore za 13. svibnja 2005., priopćio je u nedjelju službeni predstavnik, kako javlja studentska novinska agencija Isna.

Prema riječima službenog predstavnika Jahanbahsha Hanjanija, ministarstvo koje je zaduženo za provedbu izbora pismeno je izvijestilo dužnosnike o datumu izbora.

Reformatorski predsjednik Mohammad Hatami kojemu drugi mandat istječe sredinom 2005. ne može se po ustavu kandidirati za treći mandat zaredom.

Sve kandidature mora odobriti Vijeće čuvara, konzervativna ustanova koja se ne bira na izborima. Vijeće je nedavno potvrdilo svoje ranije tumačenje ustava i istaknulo da se žene ne mogu kandidirati za dužnost predsjednika.

Vijeće čuvara stvorilo je uvjete za ponovno jačanje konzervativaca odbacivši velik broj reformističkih kandidata na parlamentarnim izborima održanim u veljači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙