FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor vjeruje da će zakon o braniteljima biti usvojen konsenzusom

ZAGREB, 6. studenog 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorizrazila je danas zadovoljstvo što je Prijedlog zakona o pravimahrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u prvom čitanju dobiojučer jednoglasnu potporu zastupnika.
ZAGREB, 6. studenog 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izrazila je danas zadovoljstvo što je Prijedlog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u prvom čitanju dobio jučer jednoglasnu potporu zastupnika.

To nam daje nadu da će se taj zakon usvojiti konsenzusom, što bi značilo da branitelji neće ovisiti o promjeni vlasti, istaknula je Kosor na današnjem Izvještajnom Saboru udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski.

Rekla je da je važan iskorak uvođenje najniže braniteljske mirovine od oko 1770 kuna. Unatoč kritičarima, branitelji koji odlaze u mirovinu a nemaju uvjete taj će iznos sigurno dobiti, rekla je.

"Svatko od nas želio bi da taj iznos bude i veći", dodala je i napomenula da su moguće dopune tog zakona za koju godinu.

Jadranka Kosor je zahvalila udrugama iz Domovinskog rata na konstruktivnoj i partnerskoj suradnji pri izradi prijedloga zakona..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙