FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stanovnici Plaškog dobili vodu

Hrvatska-Plaški-vodaStanovnici Plaškog dobili voduPlaški, 6. studenog 2004. (Hina) - Stanovnici Plaškog su sinoć, nakončetiri dana obustave, ponovno dobili vodu.
Plaški, 6. studenog 2004. (Hina) - Stanovnici Plaškog su sinoć, nakon četiri dana obustave, ponovno dobili vodu.

Direktor Vodovoda i kanalizacije iz Ogulina Zdravko Paušić poriče da je to rezultat sudskog rješenja Općinskog suda koji je jučer privremenom mjerom naložio da se u roku 24 sata pusti u rad crpna stanica Dretulja, jer tvrtka rješenje suda još nije dobila, već je to zaključak s jučerašnjeg sastanka povjerenstva za rješavanje problema vodoopskrbe u Plaškom.

Povjerenstvo je formirao župan Nedjeljko Strikić, po Zakonu o komunalnom gospodarstvu.

Član povjerenstva iz Hrvatskih voda Zoran Pavlović kaže kako je osim odluke o bezuvjetnom puštanju vode zaključeno da će Karlovačka županija pomoći plaškoj općini isposlovati dozvolu za rad svojega komunalnog poduzeća. Također je općinu obvezala da u međuvremenu mora potpisati ugovor s nekom od registriranih tvrtki za vodoopskrbu, te da regulira plaćanje vodoopskrbnih usluga.

Pravilnik o uvjetima koje mora ispunjavati komunalno poduzeće za javnu opskrbu točno propisuje koliko kamiona i građevinskih strojeva, zaposlenika i s kakvom stručnom spremom mora imati tvrtka da bi od Uprave za vodno gospodarstvo pri Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva mogla dobiti dozvole i sklopiti koncesijske ugovore, kaže Pavlović.

On je jučer na sjednici povjerenstva obećao načelnici općine Plaški Radmili Medaković da će Hrvatske vode pomoći općini da vrlo brzo dođe do svih dozvola, čim njihova komunalna tvrtka VEKS udovolji tim uvjetima.

Medaković kaže da je VEKS osposobljen za obavljanje djelatnosti vodoopskrbe po uvjetima za vodovodne mreže do 50 kilometara duljine, što bi moralo biti dovoljno i za 52 kilometra, koliko je dugačka vodovodna mreža u Plaškom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙