FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plaški: SDSS zatražio policijsku intervenciju

PLAŠKI, 19. listopada 2004. (Hina) - Klub vijećnika vladajućeg SDSS-a ipredsjednica Općinskog vijeća Plaškog Nedjeljka Kraguljac (SDSS)zatražili su danas da policija udalji sa sjednice Vijeća BorislavaKašljevića.
PLAŠKI, 19. listopada 2004. (Hina) - Klub vijećnika vladajućeg SDSS-a i predsjednica Općinskog vijeća Plaškog Nedjeljka Kraguljac (SDSS) zatražili su danas da policija udalji sa sjednice Vijeća Borislava Kašljevića.

Zahtjev su obrazložili da mu je odlukom mandatnog povjerenstva od 29. srpnja oduzet mandat zbog preseljenja u josipdolsku općinu i da se po Zakonu o prebivalištu bio obvezan odjaviti u Plaškom i prijaviti u Josipdolu. Kašljević je kazao da je kuću u Josipdolu dobio na privremenu uporabu te da će se prijaviti tek kad se ondje trajno nastani.

Po riječima glasnogovornika karlovačke Policijske uprave Tomislava Kosića policija nije našla osnove za djelovanje.

Iako nije dobio poziv, nezavisni vijećnik Kašljević na današnju je sjednicu došao, zatraživši, kako je kazao, prije toga od policije, OESS-a i karlovačkog Odbora za ljudska prava zaštitu "ustavnog prava da sjednici pribiva s pravom glasa".

Čestim zahtjevima da mu se dodijeli materijal za sjednicu te da se u zapisnik uvede kao nazočan vijećnik više je sati onemogućavao da službeno počne sjednica, sazvana za 13 sati. Oko 16 sati u općinsku zgradu došao je načelnik Policijske postaje u Ogulinu Marinko Herman i za zatvorenim vratima razgovarao s načelnicom općine Plaški Radmilom Medaković i predsjednicom Vijeća Kraguljac. Nakon razgovora novinarima i vijećnicima je rekao da će o svemu biti obaviješteni priopćenjem.

Kraguljac je nakon tog razgovora nastojala nastaviti sjednicu, no Kašljević je to svojim istupima onemogućivao, a došlo je i do naguravanje i bacanje papira. Nakon toga su vijećnici HDZ-a, HSS-a, HSP-a i SDP-a napustili sjednicu zajedno s Kašljevićem.

Po riječima Radmile Medaković osam SDSS-ovih vijećnika odlučilo je sjednicu nastaviti sutra.

Borislav Kašljević bio je HSP-ov vijećnik od 1996., ali je poslije mandat zamrznuo zbog vijećničkog mandata u Županijskoj skupštini, no u Skupštini je dao ostavku i u siječnju ove godine vratio se u Općinsko vijeće kao nezavisni vijećnik "zbog razmirica u HSP-u".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙