FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plaški: Privremenom sudskom mjerom do vode

PLAŠKI, 5. studenog 2004. (Hina) - Općinski sud u Ogulinu danas jedonio odluku o privremenoj mjeri da ogulinska tvrtka Vodovod ikanalizacija u roku od 24 sata pusti u rad crpnu stanicu Dretulju itako prekine obustavu opskrbu Plaškoga pitkom vodom.
PLAŠKI, 5. studenog 2004. (Hina) - Općinski sud u Ogulinu danas je donio odluku o privremenoj mjeri da ogulinska tvrtka Vodovod i kanalizacija u roku od 24 sata pusti u rad crpnu stanicu Dretulju i tako prekine obustavu opskrbu Plaškoga pitkom vodom.

Svi su izgledi da će Plaščani večeras ili sutra dobiti pitku vodu bez koje su od 2. studenoga, potvrdila je i načelnica plaščanske općine Radmila Medaković.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, po Zakonu o parničnom postupku sud može po služebnoj dužnosti odrediti privremene mjere koje se primjenjuju u ovršnom postupku kako bi se uklonila hitna opasnost od protupravna oštećenja ili sprječavanja nasilja ili nenadoknadive štete. U odluci se navodi da je Općina danas tužila oguliski Vodovod i kanalizaciju zbog smetanja suposjeda, a kako iz podnesene tužbe proizlazi da je tužena tvrtka obustavila vodoopskrbu, pa su stanovnici uskraćeni za uporabu vode, sud primjenom navedene zakonske odredbe nalazi osnovanim prijedlog tužitelja da se izda privremena mjera. U odluci nadalje piše da privremena mjera ostaje na snazi do pravomoćna svršetka postupka ili drukčije sudske odluke.

"Najvažnije je da ljudi dobiju vodu, a ostalo će se rješavati preko tijela pravne države", rekla je Medaković.

Općina Plaški je željela ostvariti pravo na koncesiju za samostalno gospodarenje vodom s izvorišta Dretulje na svojem području pa je u rujnu prošle godine osnovala vlastitu tvrtku VEKS te ogulinskoj tvrtki prestala plaćati opskrbu vodom. Općinska tvrtka međutim nije registrirana za djelatnost vodoopskrbe.

Načelnica Medaković tvrdi da je Plaški još uvijek i suosnivač ogulinske tvrtke Vodovoda i kanalizacije sa 16,15 posto vlasništva, a u Vodovodu pak da je ta općina i službeno i činjenično istupila iz te tvrtke.

Plaški je potkraj travnja prvi put ostao bez vode, jer mu je ogulinski Vodovod zbog više od 160 tisuća kuna duga prekinuo vodoopskrbu. Tada je po županijskom nalogu ogulinska tvrtka ponovno pustila vodu za 650 korisnika, no potrošači i dalje nisu plaćali vodu, za što je Županija svaki mjesec ogulinskoj tvrtki doznačivala 16 tisuća kuna. Prije tri dana ponovno je prekinuta vodoopskrba. Župan Štrikić je jučer rekao kako Županija više ne želi plaćati trošak za vodu, jer se u proteklih šest mjeseci, od kada plaća vodu Plaškom, općina nije organizirala tako da stvori uvjete za redovitu vodoopskrbu i jer je neodrživo da svi ostali građani moraju sami plaćati, a stanovnicima Plaškog je voda besplatna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙