FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPANSKI CAR POSJETIO POTRESOM POGOĐENO PODRUČJE NIIGATE

TOKIO, 6. studenog 2004. (Hina/AFP) - Japanski car Akihito i njegovasupruga carica Michiko posjetili su u subotu pokrajinu Niigata(središte Japana), gdje je u jakom potresu prije petnaest dana smrtnostradalo 39, a ozlijeđeno više tisuća ljudi.
TOKIO, 6. studenog 2004. (Hina/AFP) - Japanski car Akihito i njegova supruga carica Michiko posjetili su u subotu pokrajinu Niigata (središte Japana), gdje je u jakom potresu prije petnaest dana smrtno stradalo 39, a ozlijeđeno više tisuća ljudi.

Ovaj posjet carskih supružnika potresom pogođenom području, prvi nakon posjeta Kobeu 1995., dogodio se nekoliko sati pošto je to područje pogodio još jedan u nizu snažnih potresa, jačine 5 stupnjeva po Richterovoj ljestvici.

Kako navodi japanska meteorološka služba koja jačinu potresa označava brojkama od 1 do 7, potres u Niigati bio je snažan kao i onaj u Kobeu 1995. u kojemu je poginulo 6.433, a ozlijeđeno je više od 40.000 ljudi.

Meteorološka služba upozorila je da su "sljedećeg mjeseca, ako ne i kasnije" mogući drugi snažni potresi.

Japan je smješten na spoju četiriju tektonskih ploča, a svake godine pogađaju ga tisuće potresa, dok prijestolnicu Tokyo u svakom trenutku može pogoditi superpotres, "the Big One".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙