FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: CIAMPI POZVAO TALIJANSKE GOSPODARSTVENIKE DA MEĐUSOBNU SURAĐUJU

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Talijanski predsjednik CarloAzeglio Ciampi je prigodom svečane dodjele odličja "Vitezova rada"25-orici talijanskih gospodarstvenika upozorio na slabljenjekonkurentnosti talijanskog gospodarskog sustava i u deset točaka izniosvoje prijedloge za prevladavanje teškoća u gospodarstvu, što rimskiIl Messaggero tumači kao izravan poziv talijanskim poduzetnicima dagospodarstvo zemlje izvuku iz stagnacije.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi je prigodom svečane dodjele odličja "Vitezova rada" 25-orici talijanskih gospodarstvenika upozorio na slabljenje konkurentnosti talijanskog gospodarskog sustava i u deset točaka iznio svoje prijedloge za prevladavanje teškoća u gospodarstvu, što rimski Il Messaggero tumači kao izravan poziv talijanskim poduzetnicima da gospodarstvo zemlje izvuku iz stagnacije.

Predsjednik Ciampi je, govoreći o "domoljublju" u gospodarstvu, pozvao talijanske gospodarstvenike na veću međusobnu suradnju upozorivši da u protivnom neće preživjeti konkurenciju, piše list. "Ciampi svim gospodarstvenicima jasno kaže: ili ćemo si pomoći il nećemo preživjeti konkurenciju. Jedan primjer prenuo je predsjednika: u Hrvatskoj nadziremo bankarski sustav no naši poduzetnici od toga nemaju nikakve koristi. Bilo bi dovoljno minimalno povezivanje, no njega nema", tumači list i napominje kako je talijanski predsjednik pozorno pripremao svoje prijedloge proučavajući izvješća konfederacije talijanskih industrija i središnje banke Italije, podatke Organizacije za suradnju gospodarski razvoj i državnog statističkog zavoda .

Odličje zasluga za rad, odnosno titula "Viteza rada", od 1901. godine svake se godine dodjeljuje se istaknutim talijanskim gospodarstvenicima, a ove je godine među odlikovanima i Alessandro Profumo, predsjednik talijanske bankarske grupe UniCredito koja je većinski vlasnik Zagrebačke banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙