FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆEVO ODLIČJE URUČENO RIMSKOJ DOGRADONAČELNICI

RIM, 27. listopada 2004. (Hina) - Rimskoj dogradonačelnici MariapijiGravagli u srijedu je navečer u hrvatskom veleposlanstvu u Rimuuručeno odličje Zvijezde danice s likom Katarine Zrinske kojom ju jepredsjednik Republike Stjepan Mesić odlikovao za humanitarne zasluge.
RIM, 27. listopada 2004. (Hina) - Rimskoj dogradonačelnici Mariapiji Gravagli u srijedu je navečer u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu uručeno odličje Zvijezde danice s likom Katarine Zrinske kojom ju je predsjednik Republike Stjepan Mesić odlikovao za humanitarne zasluge.

Tijekom Domovinskog rata Mariapia Gravagla bila je čelnica talijanskog Crvenog križa i svesrdno je pomagala Hrvatskoj.

Hrvatski veleposlanik u Rimu Drago Kraljević je tijekom predaje odličja zahvalio Gravagli na toj pomoći, kao i talijanskim ustanovama i građanima koji su pripomogli Hrvatskoj u vrijeme rata.

Gravagla je rekla je pomagala žiteljima Hrvatske ne računajući da će dobiti takvo odličje na kojem je zahvalna predsjedniku Mesiću, te naglasila da Italija i dalje stoji uz Hrvatsku, kao što je stajala zajedno s Vatikanom i Njemačkom kada je trebalo priznati njezinu neovisnost. Izrazila je također uvjerenje da će se Hrvatska ubrzo pridružiti obitelji Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙