FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MATTI NYKANEN OSUĐEN NA DVIJE GODINE I DVA MJESECA

HELSINKI, 27. listopada (Hina/Reuters) - Jedan od najboljih skijašaskakača u povijesti ovog sporta, Finac Matti Nykanen (41) osuđen je nadvije godine i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubojstva.
HELSINKI, 27. listopada (Hina/Reuters) - Jedan od najboljih skijaša skakača u povijesti ovog sporta, Finac Matti Nykanen (41) osuđen je na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubojstva.

Nykanen je priveden u kolovozu ove godine kada je u mjestu Nokia, oko 180 kilometara sjeverno od finske prijestolnice Helsinkija, izazvao tučnjavu, te potom nožem ozlijedio 59-godišnjeg čovjeka. Sud je napad nožem okarakterizirao kao pokušaj ubojstva.

Nykanen, jedan od finskih sportskih junaka. Poznat kao "leteći Finac", osvojio je na Olimpijskim igrama 1984. godine u Sarajevu zlatnu i srebrnu medalju, a četiri godine kasnije u kanadskom Calgaryu okitio se sa tri zlatna olimpijska odličja. Karijeru je okončao prije deset godina, a od tada je više puta završio u pritvoru zbog tučnjava i pijanstva. U ožujku ove godine Nykanen je zaradio četveromjesečnu uvjetnu kaznu zbog napada na svoju bivšu suprugu, s kojom se nedavno ponovo oženio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙