FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 4. studenog (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 4. studenog (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Mnogo lakše nego što se očekivalo Dinamo je pobijedio Beveren i otvorio natjecanje u G skupini Kupa UEFA uvjerljivom pobjedom 6:1. "Modri" su u svim detaljima igre nadigrali belgijsku momčad. Koliko je Dinamo bio dominantan govori i podatak da su uputili 29 udaraca prema suparničkim vratima od čega čak 18 u okvir vratiju. Beveren je uputio četiri udarca, od čega dva u okvir gola. Strijelci za Dinamo bili su Da Silva (16), Mijatović (21), Zahora (35, 41), Kranjčar (55) i Mujčin (87), dok je strijelac za goste bio Vieminckx (82).

STUTTGART - U sudaru dvaju suparnika iz G skupine Kupa UEFA u kojoj igra i zagrebački Dinamo, Stuttgart je pred 44.000 gledatelja na Gottlieb-Daimler stadionu porazio Benficu 3:0 (1:0). Strijelci za njemačku momčad bili su Cacau (32), Meisner (52) i Kuranyi (72). U redovima Stuttgarta hrvatski nogometaš Zvonimir Soldo je odigrao svih 90 minuta, dok je Jurica Vranješ ušao u igru u 87. minuti umjesto Hleba. Tomo Šokota nije dobio priliku u napadu Benfice.

ZAGREB - Rezultati susreta 2. kola G skupine nogometnog Kupa UEFA: Stuttgart - Benfica 3:0 (1:0), DINAMO - Beveren 6:1 (4:0), LJESTVICA: 1. VfB Stuttgart 6, 2. DINAMO 3, 3. Benfica 3, 4. Heerenveen 0, 5. Beveren 0

LYON - Francuski nogometni prvak Lyon ostao je bez još jednog važnog igrača, već četvrtog u posljednjih nekoliko mjeseci. Nakon Giovane Elbera, Claudia Cacape i Sylvaina Wiltorda na listi ozlijeđenih našao se i vratar Gregory Coupet. Jedinica "lavova" stradao je u dvoboju Lige prvaka protiv turskog Fenerbahčea i zbog ozljede koljena pauzirat će najmanje tri mjeseca. "Ostali smo bez još jednog važnog igrača. Coupet je jedan od glavnih oslonaca naše momčadi i njegova ozljeda predstavlja nam veliki hendikep," kazao je trener Lyona, Paul Le Guen. Lyon se trenutačno nalazi na prvom mjestu le Championnata, dok je u Ligi prvaka osigurao plasman u drugi krug.

MANCHESTER - Nakon višemjesečnih pregovora Wes Brown i Manchester United su dogovorili nastavak suradnje i Brown će u iduće četiri godine nositi dres "Crvenih vragova". Engleskom nogometnom reprezentativcu koncem ove sezone ističe ugovor s Manchesterom i nakon što su prva dva kruga pregovora propala nagađalo se kako će Brown napustiti Old Trafford. "Manchester je najbolji klub na svijetu. Želio sam ostati ovdje i sretan sam što smo postigli dogovor," kazao je Brown.

TORINO - Dvije godine prije početka zimskih olimpijskih igara u Torinu predsjednik Organizacijskog odbora Valentin Castellani podnio je ostavku. Castellani se povukao iz projekta "Torino 2006" zbog manjka u proračunu od 180 milijuna eura, problema u gradnji objekata, te izostanka potpore talijanske Vlade. Državne vlasti nezadovoljne pripremama za OI imenovale su bivšeg predsjednika talijanskog olimpijskog odbora Maria Pescantea za nadzornika radova, što je povrijedilo Castellania. "Imenovanje Pescantea je dovoljan dokaza da Vlada nema povjerenja u moj posao i zbog toga odlazim," kazao je bivši gradonačelnik Torina.

LONDON - Zbog pozitivnog nalaza na dopinškom testu rumunjski nogometni reprezentativac i sada već bivši član Chelsea, Adrian Mutu (25) suspendiran je na sedam mjeseci, te kažnjen sa 36.800 eura. Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) potvrdila je kako je Rumunj bio pozitivan na kokain. Njegova suspenzija započela je 25. listopada, a završit će 18. svibnja iduće godine. Rumunjski internacionalac imao je sreće jer je Međunarodna antidopinška agencija (WADA) tražila da ga se kazni zabranom igranja u iduće dvije godine. Prošle sezone FA je suspendirao braniča Manchester Unirteda Ria Ferdinanda na osam mjeseci jer se nije pojavio na dopinškom testu, dok je prošle godine vratar Chelsea Mark Bosnich suspendiran na devet mjeseci zbog uzimanja kokaina.

ZAGREB - Odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog dobora (HOO) Ivica Stošić Miočić raziješen je danas dužnosti glavnog tajnika HOO-a, a do izbora novog tajnika taj će posao kao vršitelj dužnosti obnašati dosadašnji direktor Ureda za lokalni sport Josip Čop, izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Po riječima Mateše Vijeće je odluku donijelo jednoglasno te odlučilo da se prije raspisivanja natječaja za glavnog tajnika izmjeni Statut HOO-a, ali i da se odmah raspiše natječaj za mjesta direktora Ureda za olimpijski program i nacionalnih sportskih saveza. Predsjednik HOO-a je naglasio da pred Vijećem stoje brojne zadaće, ali da ne vjeruje kako će do kraja godine biti raspisan natječaj za glavnog tajnika HOO-a.

MADRID - Argentinski reprezentativni branič Juan Pablo Sorin vraća se u Europu, nakon godinu i pol dana igranja za brazilski Cruzeiro Sorin će karijeru nastaviti u španjolskom nogometnom prvoligašu Villarrealu s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. Sorin je prilikom svog prvog boravka u Europi nastupao za Lazio, PSG i Barcelonu.

PARIZ - Predsjednik najpopularnijeg francuskog nogometnog kluba Marseillea Christophe Bouchet izrazio je želju da se kapacitet njihova stadiona poveća za 20.000 mjesta i to za potrebe Svjetskoga prvenstva u ragbiju kojemu će Francuska biti domaćin 2007. godine. Aktualni kapacitet Velodromea, koji je u vlasništvu grada Marseillea, je 60.000 mjesta nakon što je preuređen za potrebe Svjetskog nogometnog prvenstva 1998. godine. "Uvjereni smo kako smo u stanju povećati kapacitet stadiona na 80.000 mjesta čime bi Velodrome postao južnofrancuski pandan Stade de Franceu", izjavio je Bouchet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙