FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIŠTINA: ZAVRŠEN PROSVJED ČLANOVA OBITELJI NESTALIH

PRIŠTINA: ZAVRŠEN PROSVJED ČLANOVA OBITELJI NESTALIHPRIŠTINA,5.studenoga 2004.(Hina) - Nekoliko stotina članova obiteljinestalih osoba završilo je u petak u Prištini trodnevni prosvjedzahtijevajući da se pronađu svi nestali te da se na Kosovo vrateposmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama u Srbiji.
PRIŠTINA,5.studenoga 2004.(Hina) - Nekoliko stotina članova obitelji nestalih osoba završilo je u petak u Prištini trodnevni prosvjed zahtijevajući da se pronađu svi nestali te da se na Kosovo vrate posmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama u Srbiji.

Tijekom prosvjeda, koji je organizirala udruga "Poziv majke", bila je blokirana glavna ulica u Prištini u kojoj se nalazi i zgrada kosovskog parlamenta. Od kosovskih dužnosnika i političara nitko se nije obratio prosvjednicima.

Nusrete Kumnova je u ime organizatora prosvjeda izjavila novinarima da kosovske institucije, kao i civilni upravitelj UN-a Soeren Jessen Petersen, trebaju shvatiti prosvjed kao upozorenje da na Kosovu neće biti mira i stabilnosti sve dok se ne rasvijetli sudbina najmanje 3.500 nestalih Albanaca od kojih se mnogi nalaze u srpskim zatvorima ili su pokopani u masovnim grobnicama.

Sudionici prosvjeda zatražili su od vlasti na Kosovu da izvrše snažan pritisak na Beograd kako bi se na Kosovo prenijeli posmrtni ostaci 700 Albanaca koji su ubijeni tijekom sukoba na Kosovu a pokopani su u masovnim grobnicama u Srbiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙