FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 31. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 31. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

OPATIJA - Hrvatska, BiH, te Srbija i Crna Gora trebale bi pitanje nestalih osoba prihvatiti kao vrlo važno i takvim ga predstaviti međunarodnoj zajednici pri traženju pomoći u njegovu rješavanju bilateralnim razgovorima i razgovorima o konkretnim rješenjima, zaključak je trodnevne Međunarodne regionalne konferencije o nestalim osobama koja je danas završila u Opatiji. Konferenciju pod nazivom "Možemo i moramo do istine" organizirao je Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, a sudjelovalo je oko 100 predstavnika udruga iz Hrvatske, SiCG, BiH, te promatrači iz Makedonije i s Kosova, kao i međunarodni predstavnici i predstavnici vladinih i nevladinih udruga.

OSIJEK - Prvi rezultati analize mljevene paprike uvezene u Hrvatsku od triju mađarskih proizvođača, čiji su uzorci jučer uzeti u velikim prodajnim centrima diljem Hrvatske, pokazali su da je količina aflatoksina pet do šest puta manja od dopuštene, koja je u Hrvatskoj 30 mikrograma po kilogramu, rekao je danas privremeni ravnatelj Hrvatske agencije za hranu dr. Boris Antunović. Mađarska vlada zabranila je 27. listopada prodaju većine robnih marki mljevene paprike u toj zemlji nakon što je otkriven otrov koji bi mogao uzrokovati rak jetara i sterilitet. Dr. Antunović izjavio je da inspekcijske službe Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i dalje uzimaju uzorke paprike za analizu, te da će javnost o svim rezultatima biti obaviještena.

KOPRIVNICA - Predsjednik Udruge branitelja invalida i udovica Domovinskog rata Podravke Mladen Pavković zatražio je danas od predsjednika Republike Stjepana Mesića da se - zbog izjave da "s Crnom Gorom nikada nismo ratovali" - javno ispriča hrvatskim braniteljima i tako "koliko-toliko ispravi svoju pogrešku". U otvorenom pismu u povodu Mesićeve izjave nakon jučerašnjeg razgovora s crnogorskim ministrom vanjskih poslova Pavković ističe da je to uvreda svim hrvatskim braniteljima, a poglavito majkama koje su izgubile sinove u borbi za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku. "A da apsurd bude još veći, ni od jednog crnogorskog visokog političara do danas nismo čuli da Crna Gora nije ratovala protiv Hrvatske", kaže, među ostalim, Pavković.

OSIJEK - Središnja proslava Dana reformacije u Hrvatskoj održana je danas u osječkoj povijesnoj luteranskoj Evangeličkoj crkvi. Svečano bogoslužje predvodili su svećenici Branko Berić, predstavnik Evangeličke crkve u Hrvatskoj i Seja Uimonen. U propovijedi je rečeno da Europska unija mora pronaći "nove putove koji će dovesti do otvaranja, susreta, dijaloga među državama članicama kako bi se ostvarila Europa slobode, pravde, solidarnosti i tolerancije". Na svečanom bogoslužju bili su nazočni i predstavnici ostalih vjerskih zajednica, te političkog i kulturnog života Osijeka.

OSIJEK - Sarvašanin N.P. (1958.) teže je ranjen hicem iz vatrenog oružja za jučerašnjeg lova u šumi između Bijelog Brda i Sarvaša, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Utvrđeno je da je N.P. jučer oko 00,30 sati bio u lovu sa Z.B. (1978.) iz Bijelog Brda, koji je neoprezno ispalio hitac iz lovačke puške, te ga teško ranio u prsa i lijevu podlakticu, zbog čega je zadržan na liječnju u osječkoj Kliničkoj bolnici. U sklopu kriminalističke obrade premetnuti su stanovi tih osoba, gdje je pronađeno nekoliko komada lovačkog oružja koje je privremeno oduzeto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙