FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUŽUL NAJAVIO TUŽBU PROTIV INDEX PORTALA

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova MiomirŽužul najavio je u utorak da će tužiti Index portal, te, ako todopušta hrvatsko zakonodavstvo, novinara koji je neovlašteno i bezznanja snimio razgovor s njegovom suprugom i objavio ga.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul najavio je u utorak da će tužiti Index portal, te, ako to dopušta hrvatsko zakonodavstvo, novinara koji je neovlašteno i bez znanja snimio razgovor s njegovom suprugom i objavio ga.

"Tvrtka Karin Univerzal mojoj supruzi, njenoj firmi ili meni nisu uplatili nikakv iznos i nije izvršena nikakva transakcija, ne može se raditi o mitu", ustvrdio je Žužul na konferenciji za novinare u Banskim dvorima.

Najavio je stoga tužbu protiv Index portala koji je u tekstu pod naslovom "Žužul preko supruge primio 500.000 kuna mita", objavio da je Žužulova supruga prodala 50 posto udjela u svojoj tvrtci MTS za 500 tisuća kuna tvrtki Ivana Karina. Zatim da je tvrtka Karin Univerzal na sedmom natječaju kupila tvrtku Imotstroj u stečaju za 6,3 milijuna kuna, a da je Vlada na sjednici 2. rujna Imotstroju otpisala dug od 6,2 milijuna kuna kako bi namirila potraživanja radnika.

Žužul tvrdi da se dvije odvojene priče, zbog političkih intencija, spajaju u jednu i stvara slučaj gdje ga nema.

Na upit zna li "tko mu to podmeće", Žužul je odgovorio da ne zna, ali da će pokušati naći odgovor pravnom zaštitom svoje osobnosti. "Ako netko napiše da sam primio 500.000 kuna mita, može sutra reći da sam nekoga satrao, silovao, gdje su tu granice", upitao je.

O visini odštetnog zahtjeva Žužul će se konzultirati s odvjetnicima, ali kaže da bi, iako će vidjeti što kažu odvjetnici, mogao biti i 500.000 kuna. Najavljuje također da će "bilo koji iznos koji bi dobio iskoristiti u dobrotovorne svrhe".

Žužul je objasnio da je njegova supruga, kao stopostotna vlasnica tvrtke MTS, početkom godine odlučila prestati s djelovanjem firme, te prodati dio vlasništva kako bi mogla servisirati kredite i obveze. Temeljni kapital tvrtke je 20.000 kuna, a njena vrijednost je ono što ima - dva poslovna prostora od po 140 kvadratnih metara, jedna garaža, automobil i sve je to, kaže, bio predmet prodaje.

Ugovor o prodaji, objasnio je, potpisan je u siječnju, registriran 1. veljače i trebao se izvršiti u roku šest mjeseci, znači do 1. kolovoza, ali nije realiziran.

Rekao je da ih je Karin obavijestio da odustaje od tog ugovora, da je ugovor postao nevažeći, te kategorički ustvrdio da po njemu nije plaćeno ništa. Tijekom kolovoza, dodaje Žužul, pokrenuta je procedura poništenja ugovora, što vodi odvjetnička tvrka Cirkveni.

Vezano za Vladinu odluku o otpisu dijela duga Imotstroju, Žužul je ponovio da je ta odluka donesena u interesu 168 radnika koji će moći naplatiti svoja potraživanja, a na konferenciji je novinarima podijeljena i pismena zahvala radnika te tvrtke upućena Vladi, te popis radnika i njihovih potraživanja.

"Vlada nije učinila ništa da pomogne tvrtki Karin Univerzal već radnicima", istaknuo je.

Na novinarski upit potvrdio je da je u rodbinskim vezama s jednim od vlasnika Karin Univerzala. "S mnogim sam ljudima u rodbinskim, prijateljskim odnosima, znači li to da svi koji su sa mnom u bilo kakvom kontaktu ne mogu raditi s Vladom", upitao je Žužul.

Podsjetio je da tvrtka Imotstroj državi duguje oko 9,5 milijuna kuna, a Vlada joj je otpisala 6,2 milijuna kuna, te objasnio da je Vlada odluku donijela na temelju inicijative saborskih zastupnika iz tog kraja, što je na konferenciji potvrdio i zastupnik Marijan Bekavac.

Žužul je također ustvrdio da na sjednici na kojoj se o tome odlučivalo nije bio, pa nije mogao ni glasati, no istaknuo je da je glasovao i glasat će za odluke kojima se može pomoći tvrtkama da zadrže radnike, ili otvore nova radna mjesta.

Naglašava da nije riječ ni o kakvom presedanu, da su sve bivše Vlade, a i sadašnja donosile takve odluke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙