FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLASTI NA KOSOVU NEĆE ČEKATI ODLUKE BEOGRADA

BEOGRADABEOGRAD,4. studenoga 2004.(Hina) - Vlasti na Kosovu neće čekati naodluke službenog Beograda o uključivanju Srba u kosovske institucije io decentralizaciji vlasti na Kosovu, izjavio je u četvrtak u Beograducivilni upravitelj UN-a na Kosovu Soeren Jessen Petersen.
BEOGRAD,4. studenoga 2004.(Hina) - Vlasti na Kosovu neće čekati na odluke službenog Beograda o uključivanju Srba u kosovske institucije i o decentralizaciji vlasti na Kosovu, izjavio je u četvrtak u Beogradu civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soeren Jessen Petersen.

"Mi idemo dalje. S vama ili bez vas, s odlukom iz Beograda ili bez nje, ali bi daleko više voljeli da, u interesu kosovskih Srba, njihovi predstavnici igraju aktivnu ulogu u cjelokupnom procesu", kazao je Jesen-Petersen na konferenciji za novinare na kraju svog boravka u Beogradu, gdje se u srijedu susreo sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom, a u četvrtak s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozarom Marovićem, ministrom vanjskih poslova Vukom Draškovićem, ministrom obrane Prvoslavom Davinićem i šefom Koordinacijskog centra srbijanske vlade za Kosovo Nebojšom Čovićem.

Nakon nedavnih izbora nova vlada Kosova, koja se tek treba formirati, počet će raditi na decentralizaciji vlasti na Kosovu, a za to je potreban i dijalog s kosovskim Srbima, rekao je Petersen.

On je također izjavio da će se težište rada nove vlade ubrzo pomaknuti na provođenje standarda koje je međunarodna zajednica odredila za Kosovo, a koji se odnose na položaj manjina, na sigurnost, vladavinu prava, slobodu kretanja, povratak raseljenih i decentralizaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙