FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PETERSEN POZVAO NA ŠTO SKORIJE FORMIRANJE VLADE

PRIŠTINA,24.listopada.2004(Hina) - Šef UNMIK-a na Kosovu Soren JessenPetersen pozvao je u nedjelju političke stranke na Kosovu da u štoskorije vrijeme formiraju vladu nakon subotnjih parlamentarnihizbora.
PRIŠTINA,24.listopada.2004(Hina) - Šef UNMIK-a na Kosovu Soren Jessen Petersen pozvao je u nedjelju političke stranke na Kosovu da u što skorije vrijeme formiraju vladu nakon subotnjih parlamentarnih izbora.

Petersen, koji je zajedno s voditeljom Misije OESS-a na Kosovu Pascalom Fieschijem posjetio Centar za brojanje glasova nedaleko od Prištine, nije želio komentirati objavljene neslužbene preliminarne rezultate ali je rekao da očekuje da će političke stranke priznati rezultate čim oni budu objavljeni kao konačni.

"Nemamo mnogo vremena ako hoćemo da Kosovo ide naprijed", naglasio je Petersen.

Rekao je također da se treba čuti i glas onog malog broja Srba koji su glasovali ali i onih koji to nisu učinili. "Njihovi strahovi vezani su uz pravnu državu, zaštitu manjina i decentralizaciju", naglasio je.

Prema riječima civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu, veliki odaziv na izbore je poruka političarima da građani vjeruju putu koji je utrt za budućnost.

Fieschi je izjavio da će prvi službeni rezultati glasovanja biti objavljeni u ponedjeljak, a konačni između 29. listopada i 7. studenoga.

Promatrači Vijeća Europe i Europskog parlamenta ocijenili su izbore kao pravedne i demokratske.

Izražavajući zadovoljstvo načinom na koji su provedeni, predsjedavajuća izaslanstva Europskog parlamenta Doris Pack rekla je kako je to dokaz da kosovskim institucijama treba dati više ovlasti. "Mi očekujemo da UNMIK prenese više ovlasti na novu vladu", rekla je Pack.

Voditelj promatračke misije Vijeća Europe Andrey Tehov izjavio je da su na mali odaziv Srba utjecale poruke raznih srpskih čelnika.

(Hina) xbb ymaš

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙