FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 2. studenog (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 2. studenog (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

PARIZ - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić uspješno je startao na ATP teniskom turniru što se za nagradni fond od 2.43 milijuna eura igra u pariškom Bercyu. Ljubičić je u dvoboju prvog kola pobijedio Francuza Arnauda Clementa 6:3, 7:6 (4). Ljubičić će drugom kolu igrati protiv Rusa Marata Safina, koji je u prvom kolu bio slobodan.

PHILADELPHIA - U dvoboju prvog kola "Advanta Championshipa", WTA teniskog turnira što se za nagradni fond od 585.000 dolara igra u Philadelphiji, hrvatska tenisačica Jelena Kostanić je pobijedila Anne Kremer iz Luksemburga 6:4, 2:6, 7:5. Jelena će u dvoboju drugog kola igrati protiv Ruskinje Marte Šarapove.

MOSKVA - Nogometaši engleskog Chelsea nastavili su pobjednički hod u skupini H Lige prvaka. U dvoboju 4. kola londonski premierligaš je u Moskvi porazio CSKA 1:0 i tako upisao četvrtu pobjedu i postao prva momčad koja je izborila drugi krug elitnog europskog nogometnog natjecanja. Pogodak odluke u dvoboju odigranom pred 28.500 gledatelja postigao je Arjen Robben u 24. minuti. Ruska momčad imala je priliku izvući remi, no Brazilac Vagner Love je u 47. minuti zapucao jedanaesterac. U redovima ruske momčadi posljednih 20 minuta utakmice odigrao je i hrvatski reprezentativac Ivica Olić, koji je u 79. minuti dobio žuti karton.

PARIZ - Međunarodna plivačka federacija (FINA) objavila je da se u utrci za domaćina 13. svjetskog prvenstva u plivanju nalazi devet kandidata. To su Atena, Budimpešta, Dubai, Kopenhagen, Moskva, Pariz, Rim, Stockholm i Tokio. Odluka o organizatoru SP-a bit će donesena u srpnju iduće godine na Kongresu FINA-e u Montrealu, gdje će se održati iduće SP. Smotra najboljih plivača i plivačica svijeta 2007. godine bit će u Melbournu.

RIM - Bivši kapetan talijanskog nogometnog prvoligaša Fiorentine, Gianfranco Antonioni (50) doživio je lakši srčani udar za vrijeme utakmice veterana Fiorentine i švicarske Laussane. Antonioni je hitno prevezen u obližnju kliniku i život mu nije u opasnosti. Bivši vezni igrač "Viola" bio je član talijanske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu 1982. godine osvojila prvo mjesto.

MOENCHENGLADBACH - Bivši izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Dick Advocaat (57) izabran je za novog trenera njemačkog bundesligaša Borussie Moenchengladbach. Advocaat je za Borussiu, koja se nalazi na 14. mjestu Bundeslige, potpisao ugovor do srpnja 2007. godine. Dosadašnji trener Holger Fach dobio je otkaz zbog loših rezultata.

LINZ - Bivši austrijski skijaš Hannes Trinkl (36) teško je stradao dok je pomagao bratu u sječi stabla u šumi pored St. Pankraza. Na Trinkla se srušilo stablo i on je s teškim ozljedama nogu helikopterom prevezen u bolnicu u Salzburgu. Trinkl se od svjetskog kupa oprostio prošle sezone, a u svojoj bogatoj skijaškoj karijeri osvojio je svjetski naslov i spustu 2001. godine, na Olimpijskim igrama u Naganu osvojio je brončanu medalju u spustu, dok je u svjetskom Kupu prikupio šest pobjeda.

GLASGOW - Premda su ostavku izbornika škotske nogometne reprezentacije Bertia Vogtsa burno pozdravili mediji i navijači, igrači nacionalne vrste su se pobunili protiv odlaska njemačkog stručnjaka. "Vogts je odlično radio svoj posao i žao nam je što odlazi. Ne vjerujemo kako će njegov nasljednik biti bolji," kazao je kapetan škotske reprezentacije, Barry Ferguson. U dvije i pol godine Vogts Škotima nije donio puno veselja, a sve je kulminiralo izuzetno lošim otvaranjem kvalifikacija za SP 2006 - u tri utakmice Škoti su osvojili svega dva boda. Škoti su angažirali Vogtsa 2002. nadajući se da može ponoviti svoj najveći trenerski doseg, kada je 1996. u Engleskoj odveo Njemačku do naslova europskoga prvaka. Međutim, s Vogtsom na klupi Škoti su u 30 utakmica upisali osam pobjeda i to tek tri u službenim nastupima.

PEKING - Organizatori Olimpijskih igara u Pekingu 2008 namjeravaju tijekom Igara provesti oko 4500 doping-testova, što je najviše u povijesti Olimpijskih igara. Kinezi su obećali da će borba protiv dopinga biti jedan od njihovih prioriteta i otuda čak tisuću doping-testova više negoli na prošlim igrama u Ateni. Na Igrama u Sydneyu napravljeno je 3000 doping-testova.

MADRID - Španjolski nogometni prvoligaš Mallorca, koji se nalazi na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, uspio je nagovoriti argetinskog stručnjaka Hectora Cupera da preuzmje mjesto trenera, koje je ostalo upražnjeno nakon što su prošlog tjedna uručili otkaz Benitu Floru. Cuper je vodio Mallorcu od 1997. do 1999. godine. U tom razdoblju s klubom je stigao do finala španjolskog kupa i Kupa pobjednika kupova. Također, Mallorca je pod njegovim vodstvom ostvarila najbolji plasman u španjolskom prvenstvu - treće mjesto. Nakon toga je otišao u Valenciju, s kojom je dva puta bio viceprvak Europe (2000. i 2001.), te u talijanski Inter. U listopadu prošle godine dobio je otkaz u talijanskom klubu.

LONDON - Nepoznati vandali porazbijali su u noći sa nedjelje na ponedjeljak prozore na londonskom domu engleskoga nogometnoga izbornika Šveđanina Svena Goerana Erikssona. Uz razbijene prozore na 4.3 milijuna eura vrijednoj vili bojom je premazana pločica sa Erikssonovim imenom. Policija je napravila očevid, a zasad nije došlo do uhićenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙