FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IVICA MIOČIĆ STOŠIĆ RAZRIJEŠEN, JOSIP ČOP V.D GLAVOG TAJNIKA HOO-A

ZAGREB, 4. studenog (Hina) - Odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskogdobora (HOO) Ivica Stošić Miočić raziješen je danas dužnosti glavnogtajnika HOO-a, a do izbora novog tajnika taj će posao kao vršiteljdužnosti obnašati dosadašnji direktor Ureda za lokalni sport JosipČop, izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
ZAGREB, 4. studenog (Hina) - Odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog dobora (HOO) Ivica Stošić Miočić raziješen je danas dužnosti glavnog tajnika HOO-a, a do izbora novog tajnika taj će posao kao vršitelj dužnosti obnašati dosadašnji direktor Ureda za lokalni sport Josip Čop, izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Po riječima Mateše Vijeće je odluku donijelo jednoglasno te odlučilo da se prije raspisivanja natječaja za glavnog tajnika izmjeni Statut HOO-a, ali i da se odmah raspiše natječaj za mjesta direktora Ureda za olimpijski program i nacionalnih sportskih saveza.

Predsjednik HOO-a je naglasio da pred Vijećem stoje brojne zadaće, ali da ne vjeruje kako će do kraja godine biti raspisan natječaj za glavnog tajnika HOO-a.

Dosadašnji glavni tajnik Ivica Miočić Stošić, koji je na traženje novinara naknadno došao na konferenciju, nije krio razočarenje odlukom Vijeća.

"Bio sam uvjeren da sam sa gospodom Matešom i Fižulićem, s kojima sam dva puta razgovarao, dogovorio sve uvjete raskida mog ugovora s HOO-a, ali Vijeće očito nije željelo prihvati moje uvjete pa ću svoja prava zaštititi posredstsvom suda", rekao je Miočić Stošić ističući kako se on "u interesu sporta" želio na pola mandata prekinuti ugovor s HOO-om i puvući se na miran način.

Dosadašnji glavni tajnik HOO-a rekao je da je s predsjednikom HOO-a dogovorio da mu se za raskid ugovora, koji traje do 1. prosinca 2006., isplate 24 plaće, ali da on očito nije želio ili mogao takvu odluku "progurati" kroz Vijeće HOO-a. Članovi Vijeća ocijenili su da je isplata od 48.000 eura prevelika i neprimjerena pa su Stošiću Miošiću ponudili iznos od šest njegovih mjesečnih plaća, koja iznosi 15. 000 kuna, i iznos od šest polumjesečnih plaća, na što Miočić Stošić nije pristao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙