FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: MIOČIĆ STOŠIĆ UVJEREN U POBJEDU

ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Ukoliko sutra budem izabran zapredsjednika Hrvatskoga olimpijskoga odbora (HOO) najviše ću sezalagati za stabilne prihode HOO-a, koji će dolaziti iz državnogaproračuna i igara na sreću, ali i vlastitog marketinga, rekao je danaskandidat za predsjednika i sadašnji glavni tajnik HOO-a Ivica MiočićStošić.
ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Ukoliko sutra budem izabran za predsjednika Hrvatskoga olimpijskoga odbora (HOO) najviše ću se zalagati za stabilne prihode HOO-a, koji će dolaziti iz državnoga proračuna i igara na sreću, ali i vlastitog marketinga, rekao je danas kandidat za predsjednika i sadašnji glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić Stošić.

Po njegovim riječima, olimpijski program u sljedećem četverogodišnjem razdoblju biti će precizniji i prilagođen svakom sportašu.

"Kolektivni sportovi dosad su bili kvalitetniji praćeni nego pojedinačni, ali u budćnosti namjeravamo poboljšati i praćenje kolektivnih sportova i to na način da im osiguramo 60-70 dana zajedničkih priprema sa najboljim trenerima jer kroz nacionalne selekcije mislimo stvarati nove sportske zvijezde", rekao je Miočić-Stošić.

On je kazao kako su treneri najveća boljka našega sporta i njihovoj edukaciji i selekciji ubuduće će se posvetit najviše pozornostim, kao i zakonskom reguliranju statusa vrhunskih sportaša.

Miočić-Stošić je izrazio uvjerenje da će sutrašnji izbori za novog čelnika HOO-a proteći u mirnoj i tolerantnoj atmosferi i naglasio da na delegate nitko nema pravo vršiti pritisak jer je tajnost izbora zakonski garantirana.

"Ja nikada nisam obećao nešto što ne mogu izvrršiti i nisam ni razgovao s onim ljudim koji poznaju moje metode rada, a novim deledatima u Skupštini kroz razgovor sam pokušao objasniti što mogu očekivati od mene kao predsjednika", rekao je Miočić Stošić. On smatra da će u slučaju njegove pobjede HOO ponedjeljka moći nastaviti sa normalnim funkcioniranjem, što je izuzetno značajno jer se pred njim nalaze brojne važne zadaće na početku novoga olimpijskoga ciklusa, ali i zadaće iz dnevne operative od koji je najznačajnija organizacija međunarodne konferencije Olimpijskih odbora europskih zemalja u studenome u Dubrovniku.

"Da nisam uvjeren u pobjedu ne bi ni ulazio u izbornu utrku", optimistično ej nakraju zaključio Miočić-Stošić, dodavši kako je predsjednik ključna osoba za očuvanje integriteta HOO-a kao nevladina sportskog tijela koja okuplja sve sportske aoscijacije.

Izbori za novoga predsjednika HOO-a do 2008. održat će se u petak, 22. listopada u 12 sati u zagrebačkome hotelu Panorama, a delegati Skupštine tajnim će glasovanjem svoje povjerenje dati dosadašnem predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši ili sadašnjem glavnom tajniku HOO-a Ivici Miočiću Stošiću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙