FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MATEŠA PREDSJEDNIK HOO-A - ŠIRA VERZIJA

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Zlatko Mateša (55) bit će na čeluHrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i u naredne četiri godine, odnosnodo završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Mateša je dobio 61glas, a njegov protukandidat Ivica Miočić Stošić 56 glasova na Općoj iizbornoj skupštini HOO-a u zagrebačkom hotelu "Panorama".
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Zlatko Mateša (55) bit će na čelu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i u naredne četiri godine, odnosno do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Mateša je dobio 61 glas, a njegov protukandidat Ivica Miočić Stošić 56 glasova na Općoj i izbornoj skupštini HOO-a u zagrebačkom hotelu "Panorama".

Bivši hrvatski premijer Zlatko Mateša je i protekle dvije godine bio predsjednik HOO-a, naslijedivši 2002. Zdravka Hebela. Mateša je za tri dopredjednika predložio Stojka Vrankovića, Goranka Fižulića i Ivu-Gorana Munivranu, te osam članova Vijeća HOO-a - Nadu Senčar, Moranu Paliković-Gruden, Srećka Ferenčaka, Vlatka Škilju, Željka Kavrana, Danka Radića, Marijana Klanca i Lucijana Sušnja. Po funkciji, član Vijeća je i član MOO-a u Hrvatskoj Antun Vrdoljak, koji danas zbog promocije svojeg filma u Hollywooda ,jedini nije bio nazočan od svih 82 skupštinara sa pravom glasa.

Nakon predstavljanja svojih kandidatura u kojem su oba kandidata iznijeli svoje otprije poznate programe, pristupilo se glasovanju koje je proteklo u korektnom ozračju, a u kojem je 35 delegata iz olimpijskih saveza imalo po dva glasa, 23 izaslanika neolimpijskih sportova po jedan glas, kao i 21 predstavnik županijskih sportskih saveza i Grada Zagreba, te tri člana Kluba hrvatskih olimpijaca.

"Izuzetno mi je drago što je Skupština protekla u korektnom ozračju, pred nama je sada veliki posao. Ne očekujem nikakvu konfrontaciju sa glavnim tajnikom Miočićem-Stošićem jer i on mora shvatiti da su ovo bili demokratski izbori", kazao je Mateša koji je obećao da će u idućem periodu svaki od saveza dobiti 20 do 30 posto više sredstava, ali i naglasio da se ne može očekivati puno više sredstava iz državnog proračuna, već glavni izvori financiranja moraju biti prihodi od igara na sreću i poreza na promet. Mateša se založio i za veći dignitet sportaša i socijalnu sigurnost nakon završetka karijere, te je Vijeću namijenio veću ulogu nego dosad, rekavši da je "HOO udruga građana kojom bi trebali upravljati članovi, a ne uposlenici". Novi i stari predsjednik HOO-a je najavio da će se založiti da se pri Vladi osnuje i Državna uprava za sport jer bi ona osiguravala više sredstava za sport.

Ivica-Miočić Stošić je bio posebno razočaran Matešinim izlaganjem programa, smatrajući da je predsjednik postupio nekorektno i diskreditirajuće.

"Ždrijebom smo odlučivali tko će prvi izlagati programe na Skupštini i to je presudilo. Ja sam bio prvi i izlagao sam svoj program, dok se Mateša nakon mene izravno obraćao glasačima, što je nekorektni politički trik. Držim da je taj nekorektni Matešin potez izravno utjecao na one neodlučne glasove i stoga sam vrlo razočaran", kazao je Miočić-Stošić, najavivši da će u ponedjeljak odlučiti ostaje li na funkciji glavnog tajnika HOO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙