FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 30. listopada

ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 30. listopada.
ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 30. listopada.

ZAGREB - Svečana akademija povodom 130. obljetnice osnivanja društva "Češka beseda Zagreb" održat će se u Češkom domu. Na svečanosti će biti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, (Šubićeva 20, 19 sati).

SPLIT - Komemoracija u povodu smrti kompozitora i tekstopisca Zdenka Runjića bit će u zgradi splitskog HNK (13,30 sati), a posljednji ispraćaj, kojem će nazočiti i predsjednik Vlade RH Ivo Sanader, na splitskom groblju Lovrinac, (16,15 sati).

ZAGREB - VIII. Izborna konvencija Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) bit će u kongresnoj dvorani Globus. Na konvenciji će nazočiti predsjednik Vlade RH Ivo Sanader i Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu RH, (Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15, 13 sati).

ZAGREB - Prigodna svečanost povodom 50. godišnjice kazališta "Gavella", koje je predstavom Miroslava Krleže "Golgota" 30. listopada 1954. po prvi puta otvorilo svoja vrata gledateljima, bit će u 19,30 sati. Svečanosti će nazočiti i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Predhodno će u atriju "Gavelle" biti otkrivena bista Svena Laste, rad akademskog kipara Stjepana Gračana. Sven Lasta, podjednako je nezaboravan kao Krapp u monodrami Samuela Becketta "Posljednja vrpca" i kao sunjski snajperist koji unatoč poznim godinama i narušenom zdravlju brani svoju domovinu. Bio je umjetnik koji je pod imperativom svog glumačkog samopotvrđivanja stvarao raznolike transformacije, lakoćom nižući velike uloge jednu za drugom, (12 sati).

dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙