FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER: HRVATSKA ŽELI DOBRE PARTNERSKE ODNOSE SA SAD-OM

KLEK, 3. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader rekaoje u srijedu, u povodu američkih predsjedničkih izbora da, bez obziratko pobijedio u toj vodećoj zemlji svijeta, Hrvatska želi sa SAD-omdobre partnerske odnose koji će se temeljiti na činjenici da su SADuvijek bile dobar partner Europi.
KLEK, 3. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader rekao je u srijedu, u povodu američkih predsjedničkih izbora da, bez obzira tko pobijedio u toj vodećoj zemlji svijeta, Hrvatska želi sa SAD-om dobre partnerske odnose koji će se temeljiti na činjenici da su SAD uvijek bile dobar partner Europi.

Sanader je to izjavio prilikom posjeta ruskom istraživačkom brodu Bavenit koji istražuje uzorke podmorskog dna za temelje budućeg mosta koji će spajati kopno i poluotok Pelješac.

Moram sačekati potvrdu iz naših diplomatskih krugova tko je pobijedio na predsjedničkim izborima u SAD, ali bez obzira na to tko pobijedi u vodećoj zemlji svijeta, Hrvatska želi sa SAD-om imati dobre partnerske odnose, kazao je hrvatski premijer Sanader.

Dodao je da se kod velikih i zrelih demokratskih država, u koje ubraja i Hrvatsku, vanjska politika ne mijenja promjenom vlasti u nekoj zemlji pa bi tako bilo i u slučaju da pobijedi demokratski predsjednički kandidat Kerry.

Prema sadašnjim rezultatima čini se da će pobijediti republikanski kandidat George W. Bush, i mi ćemo čestitati Bushu u ime Vlade, kazao je Sanader.

Zamoljen za komentar govora haaške tužiteljice Carle Del Ponte pred veleposlanicima Stalnog vijeća NATO-a u Bruxellesu u kojem je od Hrvatske zatražila hitno uhićenje Ante Gotovine i Miroslava Brale, premijer Sanader je kazao da to još nije osobno vidio, ali je podsjetio da se Hrvatska obvezala na punu suradnju s Haaškim sudom i da će ispuniti sve svoje obveze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙