FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH IMA NEZNATNU PREDNOST PRED KERRYJEM

WASHINGTON,25. listopada 2004.(Hina) - Američki predsjednik George W.Bush ima malu prednost pred demokratskim protivnikom Johnom Kerryjem utijesnoj utrci za Bijelu kuću, pokazala su u ponedjeljak dvaistraživanja javnoga mišljenja.
WASHINGTON,25. listopada 2004.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush ima malu prednost pred demokratskim protivnikom Johnom Kerryjem u tijesnoj utrci za Bijelu kuću, pokazala su u ponedjeljak dva istraživanja javnoga mišljenja.

Osam dana prije izbora 2. studenoga, u istraživanju organizacije Zogby Bush vodi ispred Kerryja s 48 prema 45 posto, a u istraživanju lista The Washington Post, Bush ima zanemarivu prednost od 49 prema 48 posto.

Oba istraživanja svakodnevno prate promjene raspoloženja američkih birača.

Bushova prednost u oba istraživanja statistički je beznačajna.

Prema Zogbyjevu istraživanju, 5 posto vjerojatnih birača još se nije odlučilo za koga će glasovati.

Posljednji tjedan predizborne kampanje prije izbora, Bush i Kerry će nastojati uvjeriti još neodlučne birače da glasuju za njih te motivirati svoje biračke baze da u što većem broju iziđu na izbore.

Predizborna borba za glasove svela se na nekoliko američkih saveznih država u kojima se birači još nisu jasno odlučili ni za jednog kandidata.

Uz istraživanja javnoga mišljenja koja pokazuju izjednačenu predizbornu borbu, kandidati će posegnuti za pomoći američkih političkih zvijezda.

S Kerryjem će se u ponedjeljak u Philadelphiji u Pennsylvaniji pojaviti bivši američki predsjednik Bill Clinton samo šest tjedana nakon operacije na srcu. Potom će potkraj tjedna nastaviti kampanju na Floridi i u New Mexicu. Clinton je vrlo popularan među američkim demokratima, a njegovo pojavljivanje trebalo bi potaknuti što veći izlazak demokrata na izbore.

Bushu će se u ponedjeljak u Coloradu i Iowi pridružiti popularni bivši gradonačelnik New Yorka Rudolph Giulliani, koji pruža predsjedniku snažnu potporu u borbi protiv terorizma.

Potkraj tjedna zvijezda akcijskih filmova, a sada guverner Kalifornije, Arnold Schwarzenegger putovat će s predsjednikom Bushom u Ohio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙