FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KERRY PRIZNAO PORAZ

WASHINGTON, 3. studenog 2004. (Hina) - Demokratski kandidat John Kerrypriznao je u srijedu poraz na američkim predsjedničkim izborima, zatelefonskog razgovora s predsjednikom Georgeom W. Bush, javile suameričke televizije Fox News i CNN.
WASHINGTON, 3. studenog 2004. (Hina) - Demokratski kandidat John Kerry priznao je u srijedu poraz na američkim predsjedničkim izborima, za telefonskog razgovora s predsjednikom Georgeom W. Bush, javile su američke televizije Fox News i CNN.

Kerry je nazvao Busha nešto iza 11 sati po lokalnom vremenu da bi mu priznao pobjedu u saveznoj državi Ohio, a time i ukupnu pobjedu na predsjedničkim izborima, javile su televizije.

Američka novinska agencija Associated Press javlja da je razgovor trajao manje od pet minuta.

"Čestitam gospodine predsjedniče", rekao je za razgovora Kerry.

Kerry je nazvao Busha nakon što je razmotrio kakve mogućnosti ima za nastavak borbe oko Ohioa i kakve izglede ima da dobije 20 glasova izbornika ove države koji odlučuju o tome tko će biti predsjednik.

Nakon prebrojavanja glasova u Ohiou Bush ima oko 136.000 glasova više nego Kerry.

Demokrati su noćas inzistirali da se pobjednik u toj državi ne može proglasiti dok se ne prebroje i svi provizorni glasovi i glasački listići birača u odsutnosti.

Bushova kampanja je ustvrdila da je Bush pobjednik jer statistički gledano Kerry ne može prestići Bushovu prednost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙