FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VELEPOSLANIK JURICA POSJETIO DRŽAVE KALIFORNIJU I WASHINGTON

WASHINGTONWASHINGTON,20. listopada 2004.(Hina) - Hrvatski veleposlanik pri SAD-uNeven Jurica posjetio je američke savezne države Washington iKaliforniju u kojoj je s američkim kongresnicima razgovarao oosnivanju kluba prijatelja Hrvatske u američkom Kongresu.
WASHINGTON,20. listopada 2004.(Hina) - Hrvatski veleposlanik pri SAD-u Neven Jurica posjetio je američke savezne države Washington i Kaliforniju u kojoj je s američkim kongresnicima razgovarao o osnivanju kluba prijatelja Hrvatske u američkom Kongresu.

Tijekom prošlotjednog posjeta Kaliforniji Jurica se sastao s kongresnim zastupnicima Georgeom Radanovichem i Danom Rohrbacherom s kojima je, kako je hrvatsko veleposlanstvo priopćilo u srijedu, razgovarao o osnivanju Hrvatskog kongresnog kluba u američkom Kongresu koji bi promovirao interese Hrvatske u Kongresu te jačao hrvatsko-američku suradnju.

Napori za osnivanje Hrvatskog kongresnog kluba su u tijeku, a njegovim formiranjem, kako je rekao Jurica, Hrvatska će "imati organiziranu, jaku i utjecajnu grupu prijatelja u samom Kongresu", koji igra važnu ulogu u oblikovanju američke vanjske politike.

Jurica je posjetio američke Hrvate u San Franciscu, San Pedru i San Joseu i potaknuo ih da "potraže vlasništvo njihovih predaka te da uknjiže i obnove to vlasništvo" čime će pomoći oživljavanje hrvatske obale i otoka, reklo je veleposlanstvo.

Hrvatski veleposlanik se susreo i s kalifornijskom delegacijom Grupe 100, skupine hrvatskih poslovnih ljudi iz dijaspore, koja najavljuje jačanje ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

Na početku kalifornijske turneje Jurica se sastao s Heidi Khun, predsjednicom Roots of Peace, međunarodne humanitarne organizacije koja je financijski pomogla razminiranje nekoliko sela u Hrvatskoj. Khun je prošlog mjeseca boravila u Hrvatskoj gdje je zajedno s ekipom televizije CNN pripremila reportažu o uspjesima Hrvatske u razminiranju, hrvatskom turizmu i vinima.

U državi Washington Jurica je nazočio proslavi Dana nezavisnosti u Hrvatskoj zajednici u Seattleu te se sastao sa vodećim političarima te države. Državni tajnik Sam Reed uručio mu je priznanje počasnog građanina države Washington.

Nakon posjeta dvjema državama na američkoj Zapadnoj obali Jurica je istaknuo da je ova turneja pridonijela jačanju hrvatskih gospodarskih i političkih interesa u Americi, posebice zato jer je sa zainteresiranima razgovarao o mogućnostima ulaganja u Hrvatsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙