FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BORRELL: SASLUŠANJA KANDIDATA VEĆ OD PONEDJELJKA

VARŠAVA , 3. studenog 2004. (Hina/AFP) - Nova javna saslušanjakandidata za Europsku komisiju moći će početi "već od ponedjeljka"rekao je u srijedu u Varšavi predsjednik Europskog parlamenta JosepBorrell.
VARŠAVA , 3. studenog 2004. (Hina/AFP) - Nova javna saslušanja kandidata za Europsku komisiju moći će početi "već od ponedjeljka" rekao je u srijedu u Varšavi predsjednik Europskog parlamenta Josep Borrell.

"Spremni smo razgovarati s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom već u petak popodne ili u subotu ujutro, a od ponedjeljka će moći početi javna saslušanja kandidata", rekao je Borrell novinarima.

"Glasovanje o novoj Komisiji moglo bi se realizirati već na predstojećoj plenarnoj sjednici parlamenta", predviđenoj za 15. studenoga. Dvije zemlje već su povukle svoje kandidate, u utorak su Latvijci odlučili zamijeniti svoju povjerenicu Ingrid Udre bivšim ministrom obrazovanja i financija Andrisom Piebalgsom, od sada novim latvijskim kandidatom.

Talijanski političar Rocco Buttiglione koji je trebao biti imenovan na mjesto povjerenika za pravosuđe sam je povukao svoju kandidaturu nakon što ga je odbio dio eurozastupnika.

Borrell je kazao kako nitko ne namjerava tražiti povlačenje poljske kandidatkinje Danute Huebner s dužnosti povjerenice za regionalnu politiku, budući je njezino javno saslušanje ocijenjeno iznimno pozitivnim. "To je ključna strateška funkcija za Uniju, a iznimno je važna i za Poljsku", rekao je Borrell. On se u utorak sastao s poljskim predsjednikom Aleksanderom Kwasniewskim i premijerom Marekom Belkom, a u srijedu je održao govor u parlamentu te će tijekom dana razgovarati sa šefom poljske diplomacije Wlodzimierzom Cimoszewiczem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙