FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIKANACI MISLE DA SE POBJEDNIK IZBORA NEĆE ODMAH ZNATI

WASHINGTON,26. listopada(Hina) - Većina Amerikanaca, njih 60 posto,misli da odmah nakon predsjedničkih izbora 2. studenoga neće bitijasno tko je pobijedio u izjednačenoj utrci predsjednika Georgea W.Busha i demokratskog kandidata Johna Kerryja, pokazalo je u utorakistraživanje javnoga mišljenja.
WASHINGTON,26. listopada(Hina) - Većina Amerikanaca, njih 60 posto, misli da odmah nakon predsjedničkih izbora 2. studenoga neće biti jasno tko je pobijedio u izjednačenoj utrci predsjednika Georgea W. Busha i demokratskog kandidata Johna Kerryja, pokazalo je u utorak istraživanje javnoga mišljenja.

U istraživanju koje je organizacija Ipsos provela za agenciju Associated Press, šest od 10 anketiranih reklo je kako je vjerojatno da dan nakon predsjedničkih izbora 2. studenoga neće biti jasan pobjednik.

Tako misle i Kerryjevi demokrati kao i republikanci predsjednika Busha, pokazuje istraživanje provedeno u razdoblju od petka do nedjelje. Demokrati su nešto zabrinutiji: čak 69 misli da 3. studenog neće biti jasnog pobjednika, dok tako misli 56 posto ispitanih republikanaca.

Oko polovice ispitanika, podjednako demokrata i republikanaca, strahuje da će se rezultati izbora naći na sudu.

U glavama mnogih Amerikanaca još su svježa sjećanja na kaotične predsjedničke izbore u Floridi 2000. koji su završili tako što je nakon 36 dana američki Vrhovni sud prekinuo ponovno prebrojavanje glasova u ovoj saveznoj državi. Tada je sa samo 537 glasova više u Floridi Bush pobijedio demokratskog kandidata Ala Gorea i postao američki predsjednik.

Obje stranke pripremile su za ove izbore tisuće odvjetnika koji će nadgledati glasovanje i biti spremni predati tužbe sudu zbog nepravilnosti.

U ključnim neopredijeljenim saveznim državama već su počele tužbe u pogledu pitanja gdje mogu privremeno glasovati birači koji se ne nađu na biračkim popisima te navodnih lažnih registracija novih birača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙