FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor najavila osnivanje pravobranitelja za invalidne osobe

ZAGREB,3. studenoga(Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosornajavila je danas u Hrvatskom saboru niz projekata kojima Vlada kanipomoći invalidnim osobama, među kojima i osnivanje pravobranitelja zainvalidne osobe.
ZAGREB,3. studenoga(Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je danas u Hrvatskom saboru niz projekata kojima Vlada kani pomoći invalidnim osobama, među kojima i osnivanje pravobranitelja za invalidne osobe.

Idemo s projektom pravobranitelja za invalidne osobe, kazala je Kosor u saborskom 'aktualnom prijepodnevu', ustvrdivši da će svi započeti programi za pomoć invalidima u ovoj godini biti i izvršeni.

Među projektima koji bi trebali olakšati život invalidnim osobama navela je financijsku pomoć Vlade u tiskanju školskih i sveučilišnih udžbenika za slijepe i slabovidne osobe, projekt zajedničke pomoći stopostotnim vojnim i civilnim invalidima, itd.

Kosor je najavila i niz projekata kojima Vlada, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, želi pomoći starijim osobama, a zbog, kako je rekla, očekivane "eksplozije" populacije starije od 65 godina.

Izvijestila je da je u Šibeniku otvoren dnevni boravak za starije osobe, da će se sličan takav dom idućeg tjedna otvoriti u Belom Manastiru.

U tijeku je i realizacija projekta pomoći starijima u kućama, u suradnji s Caritasom i Crvenim križom, kojim je, kaže ministrica, do sada obuhvaćeno oko devet tisuća osoba u deset županija, a u idućoj godini obuhvatit će i ostale županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙