FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KLUBOVI SDP-A I HNS-A O NOVOM STAND BY ARANŽMANU S MMF-OM

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Novi stand-by aranžman s MMF-omizravan je udar na standard građana, ocijenili su danas predstavniciKluba SDP-a, prosvjedujući što će Hrvatski sabor o toj temiraspravljati tek kasno popodne.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Novi stand-by aranžman s MMF-om izravan je udar na standard građana, ocijenili su danas predstavnici Kluba SDP-a, prosvjedujući što će Hrvatski sabor o toj temi raspravljati tek kasno popodne.

Stand by izravan je udar na standard, a najava ukidanja nulte stope PDV-a za kruh, mlijeko, udžbenike, lijekove i medicinske implatate, značit će automatsko poskupljenje kruha i mlijeka za 20 posto, rekla je na konferenciji za novinare SDP-ova zastupnica Marija Lugarić.

Predsjednik Kluba SDP-a Ivica Račan tvrdi da stand by, odnosno Memorandum o ekonomskoj i financijskoj politici bjelodano govori da Vlada nema razvojnu strategiju, ne nudi građanima boljitak i bolje životne perspektive.

Prepuštanje stopa rasta da se odvijaju spontano, a ne planirano, te zamjena cilja i instrumenta - gledanje proračunskog deficita i duga kao ciljeva, a ne kao elemenata ekonomske politike i razvoja, glavni su ekonomski prigovori koje iznosi Ljubo Jurčić.

Račan dodaje kako ima pravo tražiti od Vlade da se pokaže sposobnom u upravljanju deficitom i dugom u korist razvoja.

Predsjednik SDP-ova Kluba najavio je da će taj Klub ozbiljno razmotriti što učiniti zbog marginalizacije Sabora od strane vodstva Sabora i većinskog HDZ-a.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks veliki je manipulator u korist marginalizacije Sabora i onemogućavanja da se o ključnim temama raspravlja u Saboru, kazao je Račan.

Niz prigovora na novi stand by s MMF-om na odvojenoj je konferenciji za novinare iznio i Klub HNS-PGS.

Vlada je kao svoj cilj iznijela nizak fiskalni deficit vezano sa smanjenjem gospodarskog razvoja, što znači zaustavljanje gospodarskog razvoja, ustvrdio je HNS-ov zastupnik Radimir Čačić.

Glede pitanje duga, Vesna Pusić ističe da je dug opterećenje samo ako se ne ide u razvoj. Ako se pak ide u razvojne projekte, kaže, riječ je o dugu kojim se da upravljati i upotrijebiti ga za razvoj.

Čačić upozorava da su zaustavljeni razvojni projekti u HT-u, HŽ-u, cestama i autocestama, uz zaustavljanje investicija u ovoj je godini vidljiv jak rast javne potrošnje, bujanje administracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙