FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škulić: Vladino Povjerenstvo za osobe s invaliditetom ne radi

ZAGREB,28. listopada(Hina) - Voditeljica Radne skupine za razmatranjeproblema osoba s invaliditetom saborskog Odbora za ljudska prava VesnaŠkulić prozvala je danas Vladino Povjerenstvo za osobe s invaliditetomda ne radi.
ZAGREB,28. listopada(Hina) - Voditeljica Radne skupine za razmatranje problema osoba s invaliditetom saborskog Odbora za ljudska prava Vesna Škulić prozvala je danas Vladino Povjerenstvo za osobe s invaliditetom da ne radi.

To se, tvrdi, može iščitati iz potrošenog proračunskog novca i činjenice da je Povjerenstvo održalo samo dvije sjednice.

Na konstituirajućoj sjednici Radne skupine Škulić je upozorila da su od 21 člana Povjerenstva samo tri-četiri osobe s invaliditetom.

To je opovrgnula tajnica Povjerenstva navodeći da u tom tijelu radi sedam osoba s invaliditetom, odnosno da 11 članova predstavlja nevladine udruge koje skrbe o invalidima.

Ne sporeći da se udrugama ne može nametati tko će ih predstavljati, članovi Radne skupine suglasili su se kako bi bilo dobro da, gdje god je moguće, osobe s invaliditetom predstavljaju oni sami.

Članovi Radne skupine razmotrili su i konačan prijedlog Zakona o pravima pacijenata te se zauzeli da se osobama s invaliditetom osigura pravo odabira zdravstvene ustanove za rehabilitaciju, a roditeljima djece s oštećenjima zajednički boravak u zdravstvenim ustanovama.

Upozoreno je da neke rehabilitacijske ustanove, poput toplica u Bizovcu i Topuskom te Istarskih toplica, ne dozvoljavaju osobama s invaliditetom rehabilitaciju jer nemaju ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙