FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 5. listopada

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 5. listopada.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 5. listopada.

ZAGREB - Sjednica Hrvatskoga sabora. Hrvatski sabor nastavit će 10. sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu izmjena Ovršnog zakona kojim Vlada predlaže da se javni bilježnici isključe iz ovršnih postupaka. Hrvatski sabor prošle je jeseni u Ovršni zakon ugradio odredbu kojom se javnim bilježnicima omogućava sudjelovanje u ovrsi, a trebala je stupiti na snagu 1. listopada 2004. Sabor bi trebao raspraviti i konačni tekst Zakona o nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja te predloženu odluku da se 22. rujna proglasi Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ŠIBENIK - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić posjetit će Šibensko-kninsku županiju gdje će održati radni sastanak sa šibensko-kninskim županom Dujom Stančićem te gradonačelnicima i načelnicima Šibensko-kninske županije, (15 sati, Ured župana, Trg Pavla Šubića 2). Nakon sastanka predviđena je izjava za medije ministra Vukelića, (16,30 sati, Ured župana, Trg Pavla Šubića 2). Ministar Vukelić održat će i javnu tribinu na kojoj će predstaviti projekte Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva kojima je zadaća stvaranje poduzetničke klime u svim hrvatskim županijama. Bit će to i prva javna tribina s predstavljanjem poticajnih projekta za poduzetnike koje će se održavati diljem Hrvatske tijekom listopada i studenoga, (17 sati, dvorana kina Šibenik, Trg Pavla Šubića 1).

ZAGREB - Jednodnevni štrajk upozorenja u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima i znanstvenim ustanovama u Hrvatskoj, u organizaciji tri većinska sindikata obrazovanja i znanosti, koji okupljaju 70 posto zaposlenih u prosvjeti. Štrajkom na Svjetski dan učitelja, 5. listopada, sindikalci žele upozoriti javnost na nebrigu vlasti o obrazovanju i znanosti te na to da njihove plaće zaostaju 12 posto za drugim javnim službama. Štrajku će se priključiti i manjinski sindikati prosvjete koji, međutim, traže selektivno povećanje plaća zaposlenih u osnovnim i srednjim školama za po deset posto od početka 2005. i 2006, te za po pet posto za svakih pet godina staža od 1. siječnja 2007.

ZAGREB - Konferencija za novinare ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca sa suradnicima u povodu štrajka učitelja, nastavnika i profesora najavljenoga za 5. listopada - na Svjetski dan učitelja, (13 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Trg hrvatskih velikana 6, velika dvorana na III. katu).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu koncerta "Boris Martinović & Friends" koji će se održati na Dan neovisnosti, 8. listopada u Hrvatskome narodnom kazalištu, (11 sati, hotel "Sheraton", dvorana Spit/Dubrovnik, Kneza Borne 2).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙