FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čateks poslovao s gubitkom

ČAKOVEC/ZAGREB, 3. studenoga 2004. (Hina) - Tekstilna industrija Čateksd.d. iz Čakovca u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s netogubitkom od 9,46 milijuna kuna, što je povećanje gubitka u odnosu naisto razdoblje lani kada je iznosio 889 tisuća kuna.
ČAKOVEC/ZAGREB, 3. studenoga 2004. (Hina) - Tekstilna industrija Čateks d.d. iz Čakovca u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto gubitkom od 9,46 milijuna kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 889 tisuća kuna.

Ostvareni gubitak, stoji u pojašnjenju poslovanja koje je Uprava tvrtke dostavila Varaždinskoj burzi, posljedica je smanjene prodaje kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu, sve veće konkurencije s Dalekog istoka te povećanih ostalih troškova zbog reklamacija na proizvodima proizvedenim u 2002. godini.

Ukupni su prihodi Čateksa u devet mjeseci ove godine iznosili 63,49 milijuna kuna i bili su 14,3 posto niži, a smanjeni su i ukupni rashodi, za 2,6 posto, na 72,9 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji niži su 11,1 posto i iznose 21,3 milijuna kuna, a prihodi od prodaje u inozemstvu pali su sa 48,2 na 39,5 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙