FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAKUPLJAČ TRABANATA OSUĐEN ZBOG "VIZUALNOG ZAGAĐENJA"

LONDON, 21. listopada 2004. (Hina/AFP) - Engleski inženjer u mirovinimora platiti kaznu jer je odbio ukloniti pedesetak automobila marketrabant koji su bili smješteni na njegovoj zemlji i koji su bili"vizualno zagađenje" za zeleni okoliš u središnjem dijelu Engleske.
LONDON, 21. listopada 2004. (Hina/AFP) - Engleski inženjer u mirovini mora platiti kaznu jer je odbio ukloniti pedesetak automobila marke trabant koji su bili smješteni na njegovoj zemlji i koji su bili "vizualno zagađenje" za zeleni okoliš u središnjem dijelu Engleske.

Ono što je bila najveća privatna zbirka trabanata na svijetu izazvala je žalbe susjeda, a vlasti navela da djeluju kako bi zaštitili "značaj i šarm" mjesta Middleton-by-Youlgreave.

Grahama Goddalla (58) osudio je sud u Derbyshireu na kaznu od 1.000 funti jer nije htio ukloniti 40 od ukupno 49 primjeraka automobila trabant koje posjeduje.

Oko 3,5 milijuna trabanata proizvedeno je u istočnoj Njemačkoj u razdoblju do 1957. do 1991. godine.

"Nisu bučni i ne zagađuju", kazao je u svoju obranu Goddall. Trabant je doživio svoj trenutak slave 1989. godine kada je srušen Berlinski zid što je tom modelu automobila donijelo drugu karijeru kod kolekcionara.

Iako su se 1991. godine prodavali za oko 2.700 eura, danas ih se u Velikoj Britaniji kupuje i za 7.000 funti, što je 10.500 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙