FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOLANA ZABRINUT ZBOG IZBORNIH PROPUSTA U UKRAJINI

BRUXELLES, 2. studenog 2004. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik EU-a zavanjsku politiku i sigurnost Javier Solana izrazio je u utorakzabrinutost zbog propusta zamijećenih tijekom predsjedničkih izbora uUkrajini o kojima su izvijestili predstavnici OESS-a, istaknuvši kakoje na službenom Kijevu da to ispravi u drugome krugu izbora.
BRUXELLES, 2. studenog 2004. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana izrazio je u utorak zabrinutost zbog propusta zamijećenih tijekom predsjedničkih izbora u Ukrajini o kojima su izvijestili predstavnici OESS-a, istaknuvši kako je na službenom Kijevu da to ispravi u drugome krugu izbora.

"Zabrinjavaju me informacije predstavnika OESS-a prema kojima tijekom izbora nije zadovoljen znatan broj kriterija koji se primjenjuju na demokratskim izborima u Europi", stoji u Solaninu priopćenju.

OESS je u ponedjeljak ocijenio kako predsjednički izbori koji su održani u nedjelju u Ukrajini "ne ispunjavaju demokratske norme".

Od ukrajinskih se vlasti očekuje da reagiraju na primjeren način prije održavanja drugoga kruga izbora 21. studenoga, kaže se u Solaninu priopćenju. "Važno je da svi kandidati dobiju jednaku zastupljenost u državnim medijima te da na jednak način iskoriste uvjete izborne kampanje."

Solana je izrazio zadovoljstvo velikim odazivom stanovnika Ukrajine nedjeljnim izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙