FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAVIER SOLANA DOPUTOVAO U KARTUM NA PREGOVORE O DARFURU

KARTUM, 23. listopada 2004. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik Europskeunije za vanjsku politiku Javier Solana doputovao je u subotu navečeru dvodnevni posjet Kartumu tijekom kojega će sa sudanskimpredsjednikom Omarom al-Bechirom razgovarati o krizi u Darfuru nazapadu Sudana.
KARTUM, 23. listopada 2004. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku Javier Solana doputovao je u subotu navečer u dvodnevni posjet Kartumu tijekom kojega će sa sudanskim predsjednikom Omarom al-Bechirom razgovarati o krizi u Darfuru na zapadu Sudana.

Solanu koji je doputovao iz etiopske prijestolnice, u kartumskoj zračnoj luci dočekao je Al-Tigani Al-Saleh Fedil, zamjenik ministra vanjskih poslova Mustafe Osmana Ismaila s kojim bi se u subotu trebao sastati na radnoj večeri.

U nedjelju se Solana treba sastati s Bechirom kako bi razgovarali o Darfuru, gdje već 20 mjeseci hara građanski rat u kojemu je ubijeno od 30.000 do 50.000 ljudi, a više od 1,4 milijuna ih je raseljeno.

Solanin posjet uslijedio je nakon mini-summita o Darfuru koji se 17. i 18. listopada održao u Tripoliju i na kojem su se okupili čelnici iz Sudana, Libije, Nigerije, Egipta i Čada, kako bi pokušali okončati krizu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙