FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSKA ŠPIJUNAŽA U V. BRITANIJI KAO U DOBA HLADNOG RATA

LONDON, 26. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ruska špijunaža u V. Britanijiponovno je na razini usporedivoj s onom za hladnog rata, piše u utorakbritanski dnevnik navodeći sigurnosne i vladine izvore.
LONDON, 26. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ruska špijunaža u V. Britaniji ponovno je na razini usporedivoj s onom za hladnog rata, piše u utorak britanski dnevnik navodeći sigurnosne i vladine izvore.

Po pisanju The Independenta, 32 ruska diplomata umiješana su u pokušaje iznuđivanja informacija o vojnim, tehničkim i političkim kapacitetima V. Britanije, te u afere vezane uz osobe koje kritiziraju ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Razina ruske špijunaže u Ujedinjenom Kraljevstvu vratila se na razine bliske hladnom ratu", ocjenjuje vladin izvor koji prenosi The Independent.

MI5, britanska agencija za kontrašpijunažu, upozorila je svojeg šefa, ministra unutarnjih poslova Davida Blunketta za povećanu rusku špijunsku aktivnost, piše dnevnik.

The Independent tvrdi da mrežu ruskih špijuna u V. Britaniji nadgleda Međunarodna obavještajna služba ili SVR čijih gotovo 18 agenata ima diplomatski status u zemlji.

Oko 14 agenata ruske vojne obavještajne agencije nazvane GRU također je prisutno u Ujedinjenom Kraljevstvu pod diplomatskom zaštitom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙