FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stegovni postupci protiv troje općinskih sudaca, jedan zahtjev odbijen

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Državno sudbeno vijeće (DSV) danasje zbog neurednog obnašanja dužnosti pokrenulo stegovne postupkeprotiv općinskih sutkinja u Vrbovcu, Snježane Juričić i LjiljaneBezjak te suca Općinskog suda u Crikvenici Bože Vilušića, dok jezahtjev protiv trogirske općinske sutkinje Nane Čatipović odbijen zbogzastare.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Državno sudbeno vijeće (DSV) danas je zbog neurednog obnašanja dužnosti pokrenulo stegovne postupke protiv općinskih sutkinja u Vrbovcu, Snježane Juričić i Ljiljane Bezjak te suca Općinskog suda u Crikvenici Bože Vilušića, dok je zahtjev protiv trogirske općinske sutkinje Nane Čatipović odbijen zbog zastare.

Iako se dvije sutkinje Općinskog suda u Vrbovcu nisu pojavile na sjednici DSV-a, pravdajući se bolešću, protiv njih je pokrenut stegovni postupak jer je prijetilo nastupanje zastare kao u slučaju sutkinje Čatipović.

Protiv nje je stegovni postupak zatražio predsjednik trogirskog Općinskog suda Željko Klanac, koji je u međuvremenu podnio ostavku nakon afere sa sudskim izvršiteljem Sinišom Paladom, osumnjičenim za pronevjere na tom sudu. Klanac je sutkinju Čatipović teretio za neuredno obnašanje sudačke dužnosti, odnosno vođenje Ovršnog odjela u kojem je radio sudski izvršitelj Palada kojega se sumnjiči da je krao novac od stranaka u ovršnim postupcima. Budući je nastupila zastara DSV je zahtjev odbio.

Sutkinja Čatipović novinarima je izjavila kako je nezadovoljna ovakvim raspletom jer nije imala priliku obraniti se od optužaba. Tvrdi da je upravo ona upozoravala na nepravilnosti na sudu, no da nitko ništa nije poduzimao.

Stegovni postupak protiv suca crikveničkog Općinskog suda Bože Vilušića pokrenut je nakon što je on povukao zahtjev za razrješenjem. Naime, njega je predsjednik Općinskog suda Alen Perhat prijavio zbog neurednog obnašanja sudačke dužnosti, nakon čega je Vilušić od DSV-a zatražio da ga razriješi sudačke dužnosti. Taj zahtjev Vilušić je povukao, a DSV je potom odlučilo pokrenuti postupak protiv njega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙