FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOŠTUNICA: ZAJEDNIČKA KANIDATURA ZA SP U KOŠARCI JASNA PORUKA MIRA

BEOGRAD,2. studenoga(Hina) - Odluka četiri bivše jugoslavnenskerepublike, Srbije i Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne iHercegovine, da se zajednički kandidiraju za organizaciju Svjetskogprvenstva u košarci 2010. godine bila bi "jasna i pozitivna porukasvijetu da je Balkan za mir i pomirenje", izjavio je u utoraksrbijanski premijer Vojislav Koštunica.
BEOGRAD,2. studenoga(Hina) - Odluka četiri bivše jugoslavnenske republike, Srbije i Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, da se zajednički kandidiraju za organizaciju Svjetskog prvenstva u košarci 2010. godine bila bi "jasna i pozitivna poruka svijetu da je Balkan za mir i pomirenje", izjavio je u utorak srbijanski premijer Vojislav Koštunica.

"To je izvanredna prilika da te četiri države pobijede, ne samo u sportskom, već i političkom nadmetanju za organizaciju Svjetskog prvenstva. To bi bila jasna i pozitivna poruka iz regije nakon deset godina rata, sankcija i nesreće", kazao je premijer Koštunica na konferenciji za novinare u Košarkaškom savezu Srbije i Crne Gore u Beogradu, gdje je predsjedavao sjednici Organizacijskog odbora za pripremu Svjetskog prvenstva u košarci, koje će se iduće godine održati u Srbiji i Crnoj Gori.

Predstoji, kazao je srbijanski premijer, još mnogo razgovora sportskih asocijacija četiri zemlje regije, ali i političkih zvaničnika, pa će o tome biti riječi i tijekom predstojećeg susreta s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, koji sredinom mjeseca dolazi u svoj prvi zvanični posjet Beogradu.

Svoju kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva u košarci 2010. godine istakle su i Francuska i Turska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙