FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MEĐUNARODNI SUMMIT LIDERA 5. i 6. STUDENOGA U ZAGREBU

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Međunarodni summit lidera(International Leaders Summit) pod nazivom "Ekonomski rast:oslobađanje snaga slobodnog tržišta" održat će se 5. i 6. studenoga uZagrebu, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Međunarodni summit lidera (International Leaders Summit) pod nazivom "Ekonomski rast: oslobađanje snaga slobodnog tržišta" održat će se 5. i 6. studenoga u Zagrebu, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.

Dvodnevni summit okupit će predstavnike hrvatske Vlade, članove parlamenata europskih zemalja i vodeće stručnjake za ekonomske reforme iz Europe i SAD-a.

Organizatori foruma su američka nevladina udruga World Development and Empowerment i Adriatic Institute for Public Policy, neovisni hrvatski institut za promicanje praktičnih rješenja društvenog i ekonomskog napretka.

Sudionici će razgovarati o slobodnom tržišnom gospodarstvu, jačanju konkurentnosti Hrvatske, poticanju poduzetništva te snažnijoj regionalnoj gospodarskoj suradnji, najavio je predsjednik World Development and Emprowementa Joel Anand Samy.

Unutar tih općih tema, najavio je Samy, raspravljat će se o pravu vlasništva i vladavini zakona, privatizaciji i deregulaciji, utjecaju porezne politike na gospodarski rast, monetarnim i bankovnim reformama u tranzicijskim zemljama, reformama radnog zakonodavstva i o drugim temama.

Bit će predstavljen i indeks gospodarskih sloboda u Hrvatskoj kao i usporedba Hrvatske s drugim postkomunističkim zemljama na tom području.

Nataša Srdoč - Samy, predsjednica Adriatic Instituta for Public Policy najavila je neke od vodećih govornika koji će nastupiti na summitu. To su, kako se očekuje, predsjednik Vlade Ivo Sanader, zamjenik predsjednika Vlade i ministar financija Republike Slovačke Ivan Mikloš, ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, ministar financija Ivan Šuker te ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

Uz njih, na skupu će govoriti i Alvin Rabushka sa sveučilišta Stanford, prijašnji savjetnik predsjednika Ronalda Reagana za poreznu politiku, Dan Mitchell iz američke fondacije Heritage, stručnjak za poreznu politiku i gospodarstvo, Steve Hanke, profesor pri Sveučilištu Johns Hopkins, redovni kolumnist Forbes Magazinea i savjetnik predsjednika Ronalda Reagana pri Ekonomskom Savjetu, John Willman, pomoćnik glavnog urednika Financial Times-a te John Blundell, generalni direktor britanskog Ekonomskog instituta.

O važnosti ekonomskih reformi za napredak Hrvatske govorit će i zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Povjerenstva za odnose s jugoistočnom Europom Doris Pack, dodala je Nataša Srdoč Samy.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙