FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Lokaliziran je veliki požar koji je jutros izbio u širem središtu Zagreba, u zgradi bivše vojarne na uglu Selske ulice i Ilice. Policija je izvijestila da su vatrogasci još na požarištu jer postoji opasnost od urušavanja. Ponovno je uspostavljen cestovni i tramvajski promet, ali još nije dopušten prolaz pješacima radi opasnosti od urušavanja izgorjele zgrade koja je bila u rekonstrukciji za potrebe Ministarstva pravosuđa. Glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dobranić rekla je da je požar pod još nerazjašnjenim okolnostima nešto prije šest sati izbio na krovištu zgrade te da nadležni inspektori za sada utvrđuju uzroke. U kompleks bivše vojarne u kojoj je svojevremeno bio smješten i SFOR, prema planu Ministarstva pravosuđa, trebali bi se preseliti svi zagrebački prvostupanjski sudovi i Općinsko državno odvjetništvo.

PULA - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, prigodom današnjeg posjeta brodogradilištu "Uljanik" u Puli, odbacio je najave moguće privatizacije tog pulskog brodogradilišta tijekom ove ili iduće godine. Po njegovim riječima, u hrvatskoj brodogradnji treba najprije dovršiti proces restrukturiranja i pripremanja tih kompanija za konkurentne nastupe na europskom i svjetskom tržištu. Po njegovoj ocijeni hrvatska brodogradnja treba nastupati ujedinjeno i zajednički prema svjetskim tržištima uz racionalizaciju poslovanja i ulazak novih tehnologija. Vukelić je najavio daljnju potporu "Uljaniku" za njegove daljnje projekte ocjenivši kako je ovo brodogradilište bio uvijek korak ispred ostalih brodogradilišta u Hrvatskoj.

ZAGREB - U Zagrebu je u prvih devet mjeseci ove godine boravilo 392 tisuće turista ili devet posto više nego u istom razdoblju lani, dok je za četiri posto porastao broj noćenja. Samo u ovogodišnjem rujnu u Zagrebu je, po podacima Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, bilo 55 tisuća turista ili devet posto više nego u lanjskom rujnu, dok je sa 95 tisuća noćenja ostvaren porast od pet posto. Tijekom devet mjeseci (od siječnja do rujna) Zagreb je posjetilo 267 tisuća stranih turista ili 15 posto više nego lani, a stranci su ostvarili i većinu noćenja. Domaćih je turista u Zagrebu bilo jedan posto manje nego lani odnosno 124,7 tisuća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙