FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP: TENIS POSTAJE EKIPNI SPORT NA OI?

LONDON, 31. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Izvršni direktor ATP TouraMark Miles izrazio je želju da na sljedećim Olimpijskim igrama uPekingu tenis postane ekipni sport, u kome bi igrale nacije jednaprotiv druge poput mješovitog Hopman Cupa u kome po jedan tenisač itenisačica predstavljaju svoju zemlju ekipno.
LONDON, 31. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Izvršni direktor ATP Toura Mark Miles izrazio je želju da na sljedećim Olimpijskim igrama u Pekingu tenis postane ekipni sport, u kome bi igrale nacije jedna protiv druge poput mješovitog Hopman Cupa u kome po jedan tenisač i tenisačica predstavljaju svoju zemlju ekipno.

Postoji ideja da tenis postane ekipni sport na Olimpijskim igrama, a vjerujemo da bi to bilo motivirajuće i zanimljivije za igrače i gledatelje, kazao je Miles, dodavši kako je tenis od 1988. postao jedan od najuspješnijih i najpraćenijih olimpijskih sportova.

Dosad se na OI tenis igrao pojedinačno i u parovima u obje konkurencije, a Milesova ideja je da po jedan tenisač i tenisačica čine reprezentaciju zemlje, pa bi se prvo igrali dva pojedinačna dvoboja, a potom i susret mješovitih parova.

Miles je kazao kako je već razgovarao sa čelnicima Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koji je jedini ovlašten za eventualne promjene unutar sportova na Olimpijskim igrama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙