FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MADRID I LONDON ZA OSNIVANJE POSEBNOG TIJELA ZA GIBRALTAR

MADRID, 27. listopada 2004. (Hina/dpa) - Španjolska i Velika Britanijasuglasile su se u srijedu da će razmotriti osnivanje posebnog tijelakoje bi se bavilo rješavanjem problema Gibraltara.
MADRID, 27. listopada 2004. (Hina/dpa) - Španjolska i Velika Britanija suglasile su se u srijedu da će razmotriti osnivanje posebnog tijela koje bi se bavilo rješavanjem problema Gibraltara.

To, međutim, ne znači da Španjolska odustaje od suvereniteta nad tom britanskom enklavom s 30.000 stanovnika, izjavio je španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos nakon sastanka s britanskim kolegom Jackom Strawom u Madridu.

Ministri su najavili da će Madrid i London razmotriti mogućnost zajedničkog korištenja zračne luke i ukidanje zabranje letenja iz enklave koju je uvela Španjolska.

Osnivanje posebnog tijela za Gibraltar dio je nove španjolske strategije, kojoj je važnije rješenje praktičnih pitanja nego teritorijalno posezanje za tom kolonijom čijih se 98 posto stanovnika na referendumu 2002. godine odlučilo za ostanak pod britanskom vlašću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙