FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATEIZAM ĆE U VELIKOJ BRITANIJI BITI DIO VJERSKOG OBRAZOVANJA

LONDON, 28. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Britanska je vlada učetvrtak prvi puta odobrila učenje ateizma u školama u okviru"nacionalnog okvira" vjerskog obrazovanja, izjavio je državni tajnikzadužen za školstvo i izobrazbu Charles Clarke.
LONDON, 28. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Britanska je vlada u četvrtak prvi puta odobrila učenje ateizma u školama u okviru "nacionalnog okvira" vjerskog obrazovanja, izjavio je državni tajnik zadužen za školstvo i izobrazbu Charles Clarke.

"Postoji pravna odredba za sve škole da podučavaju vjeru. Moramo osigurati vrlo visoke standarde kako bi svaki učenik od tog predmeta imao koristi. Zato je taj okvir vrlo važan", kazao je Clarke u priopćenju. Nacionalni okvir sada po prvi puta preporučuje podučavanje sekularnih filozofija, poput humanizma, iako ono nije obvezno.

Anglikanska crkva i Britanski muslimanski savjet pozdravili su "nacionalni okvir" u kojem se kršćanstvo ističe kao tradicionalna religija u Velikoj Britaniji, ali koji također omogućuje i učenje o ostalim vjerama, poput islama, druge po veličini vjeroispovjesti u toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙