FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČELI PREDSJEDNIČKI IZBORI U UKRAJINI

KIJEV, 31. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ukrajinci su u nedjelju izašlina izbore na kojima će izabrati nasljednika predsjednika LeonidaKučme, objavilo je u nedjelju ukrajinsko izborno povjerenstvo.
KIJEV, 31. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ukrajinci su u nedjelju izašli na izbore na kojima će izabrati nasljednika predsjednika Leonida Kučme, objavilo je u nedjelju ukrajinsko izborno povjerenstvo.

Oko 37 milijuna birača glasovat će od 08,00 ujutro do 20,00 sati navečer na 33.000 biračkih mjesta.

Izborno povjerenstvo će preliminarne rezultate objaviti u ponedjeljak ujutro, dok se već tijekom dana u nedjelju očekuju prve procjene rezultata izrađene na temelju anketa provedenih na izlazima s birališta.

Ako nijedan od 24 kandidata ne dobije više od 50 posto glasova u prvom krugu, drugi će krug biti organiziran 21. studenoga.

Dva glavna favorita, koji prema prvim ispitivanjim javnog mišljenja osvajaju oko 34 posto glasova svaki, su Viktor Juščenko, 50-godišnji bivši reformatorski premijer, i proruski orijentirani premijer Viktor Janukovič (54).

Šef komunističke stranke Petro Simonenko i vođa socijalista Oleksandar Moroz kao i bivši premijer Anatolij Kinah također su utrci, ali ni jedan nema izgleda za pobjedu, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙