FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JANUKOVIČ OPTUŽIO OPORBU DA ŽELI NA SILU PREUZETI VLAST

KIJEV, 29. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ukrajinski premijer ViktorJanukovič, kandidat vlasti na predsjedničkim izborima u nedjelju,optužio je glavnog suparnika iz oporbe, Viktora Juščenka, da želinasilu preuzeti vlast, pa i "po cijenu krvi" i tako ugroziti jedinstvozemlje.
KIJEV, 29. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ukrajinski premijer Viktor Janukovič, kandidat vlasti na predsjedničkim izborima u nedjelju, optužio je glavnog suparnika iz oporbe, Viktora Juščenka, da želi nasilu preuzeti vlast, pa i "po cijenu krvi" i tako ugroziti jedinstvo zemlje.

"Predsjednički kandidat i oni koji ga podupiru izjavili su javno da su spremni preuzeti vlast po bilo kakvoj cijeni. Spremni su preuzeti vlast po cijenu građanskog nereda, po cijenu krvi koja bi se mogla proliti na barikadama na koje pozivaju Ukrajince", kazao je Janukovič, kako prenosi njegov tiskovni ured, jasno smjerajući na Juščenka.

U govoru koji je održao pred radnicima u Kijevu, Janukovič se predstavio kao jamac stabilnosti i gospodarskog napretka zemlje, dok je, prema istraživanjima, trećina Ukrajinaca zabrinuta zbog mogućih nereda tijekom izbora.

Oporba je pozvala Ukrajince da prosvjeduju u nedjelju dođe li do izborne prijevare.

Protivnici opisuju Juščenka, prozapadnog političara, kao nacionalista i plaćenika Washingtona koji će, pobijedi li na izborima, gurnuti zemlju u poguban sukob između zapadnog dijela poznatog po nacionalizmu i istočnog u kojemu živi ruska manjina i sklon je Rusiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙