FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KUČMA OTKAZAO POSJET POLJSKOJ ZBOG STANJA U ZEMLJI

ZAGREB/KIJEV, 24. listopada 2004. (Hina) Ukrajinski predsjednikLeonid Kučma otkazao je kratki radni posjet Varšavi koji je bioplaniran za ponedjeljak, zbog "stanja u Ukrajini", priopćio je unedjelju Stanislaw Ciosek, savjetnik predsjednika AleksanderaKwasniewskog za vanjsku politiku, a javlja agencija France-Presse.
ZAGREB/KIJEV, 24. listopada 2004. (Hina) Ukrajinski predsjednik Leonid Kučma otkazao je kratki radni posjet Varšavi koji je bio planiran za ponedjeljak, zbog "stanja u Ukrajini", priopćio je u nedjelju Stanislaw Ciosek, savjetnik predsjednika Aleksandera Kwasniewskog za vanjsku politiku, a javlja agencija France-Presse.

"Ukrajinska strana obavijestila nas je da je predsjednik Kučma morao ostati u Ukrajini, s obzirom na stanje u toj zemlji", izjavio je Ciosek za javni radio Trojku.

Dvanaest je osoba ozlijeđeno kasno sinoć u Kijevu u sukobu između ukrajinske policije i prosvjednika, javlja DPA pozivajući se na nedjeljno izvješće tv-postaje Channel 5.

Prvi se izgred dogodio ispred ulaza u zgradu Središnjeg izbornog povjerenstva u Kijevu, kada je skupina oporbenih zastupnika uz potporu nekoliko stotina pristaša pokušala ući u zgradu. Među njima je bio i kandidat oporbe na predsjedničkim izborima koji se trebaju održati sljedeće nedjelje Viktor Juščenko.

Prosvjednici su htjeli ući u zgradu jer je državno izborno povjerenstvo predvidjelo glasovanje o otvaranju biračkih mjesta za Ukrajince koji žive u Rusiji. Oporbeni političari upozorili su da bi odluku o glasovanju Ukrajinaca u Rusiji mogli zlorabiti ukrajinski diplomati odgovorni za prebrojavanje glasova koji bi tako, budući da su bez nadzora, mogli utjecati na rezultate izbornog povjerenstva.

Drugi se izgred dogodio, po agenciji Interfax, kada je skupina od pedesetak osoba u civilu čekićima i bocama napala oporbenu skupinu na ulazu u Središnje izborno povjerenstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙