FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFAT NEMA BOLESTI OPASNE PO ŽIVOT-POMOĆNICI

CLAMART, 31. listopada 2004. (Reuters) - Medicinske pretrage izvedenena bolesnom palestinskom čelniku Jaseru Arafatu isključile supostojanje raka krvi - leukemije ili bilo kojeg drugog po životopasnog stanja, izjavili su u nedjelju viši palestinski dužnosnici.
CLAMART, 31. listopada 2004. (Reuters) - Medicinske pretrage izvedene na bolesnom palestinskom čelniku Jaseru Arafatu isključile su postojanje raka krvi - leukemije ili bilo kojeg drugog po život opasnog stanja, izjavili su u nedjelju viši palestinski dužnosnici.

Viši pomoćnik Nabil Abu Rdainah izjavio je za novinsku agenciju Reuters da su posljednje medicinske pretrage pokazale da Arafat ne pati od bilo koje bolesti opasne po život, te da je njegova bolest izlječiva. Dodao je da su liječnici proveli pretrage na leukemiju koje su pokazale da palestinski čelnik ne pati od te ili bilo koje druge opasne bolesti.

Arafat (75) podvrgnut je pretragama i snimanjima u subotu u francuskoj vojnoj bolnici u pariškom predgrađu Clamart, samo dan nakon što je prebačen zračnim putem iz grada Ramallaha na Zapadnoj obali, nakon što se njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Drugi Arafatov pomoćnik rekao je da liječnici sada ispituju mogućnost virusne infekcije ili trovanja. Daljnje pretrage trebale bi biti obavljene u nedjelju, a konačni rezultati medicinskih pretraga bit će gotovi u srijedu, dodao je on.

Još jedan Arafatov pomoćnik, Mohammad Rachid, izjavio je da Arafat spava mnogo bolje, jede umjereno i da ne povraća hranu.

Prije odlaska na liječenje, u Ramallahu je Arafat povraćao i padao iz stanja svijesti u besvjesno stanje, kazali su prošli tjedan palestinski dužnosnici.

Arafatovi liječnici na Zapadnoj obali tada nisu mogli isključiti leukemiju ili druge oblike krvnih poremećaja kao razloge takvog stanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙