FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: cesta Pakrac-Omanovac zatvorena zbog prometne nesreće

ZAGREB, 30. listopada 2004. (Hina) - Državna cesta D5 Pakrac-Omanovaczatvorena je zbog prometne nesreće, izvijestio je Hrvatski autoklub u16 sati, dodavši da vozači trebaju koristiti obilazne pravce.
ZAGREB, 30. listopada 2004. (Hina) - Državna cesta D5 Pakrac-Omanovac zatvorena je zbog prometne nesreće, izvijestio je Hrvatski autoklub u 16 sati, dodavši da vozači trebaju koristiti obilazne pravce.

U većem dijelu zemlje promet teče bez osobitih teškoća.

Promet je pojačan na cijeloj autocesti A3, od Bregane preko Zagreba prema Slavonskom Brodu i dalje prema graničnom prijelazu Bajakovo.

Da bi ta autocesta bila što protočnija za vrijeme blagdana, uklonjena je prometna signalizacija, pa će, s porastom intenziteta prometa, promet biti otežan samo duž 300-tinjak metara 274. km na kutinskom području, gdje je prometna signalizacija ostavljena, zbog sanacije mosta Pakra.

Povremeno intenzivniji promet moguć je i na autocestama A6 Rijeka-Zagreb i A1 Zagreb-Split.

Mokrih su kolnika ceste u sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj, te na zagrebačkom području.

Duž Jadranske magistrale i na cestama kroz gorja mogući su odroni zemlje i kamenja.

Tunel Učka u potpunosti je prohodan za sve kategorije vozila.

Završeno je asfaltiranje dionice ŽC Kutjevo-Orahovica i ona je otvorena za sav promet.

Radova ima i na Istarskom ipsilonu: sanacija je vijadukta Gorenja Vas (traje do 5. studenog) a radovi su i na mostovima od Matulja do Rogovića, te sanaciji pokosa na 52. km (do 15. studenog).

Zbog pojačanih radova na Jadranskoj magistrali, na dionicama Ruskamen-Dupci i Igrane-Živogošće, te obilaznici Makarske, povremeno dolazi do kraćih zastoja, jer se prometuje izmjenično, uz semafore.

Na autocesti A1 Zagreb-Split obnavlja se kolnik na dionicama: Bosiljevo-Josipdol (od 77 do 70 km) i Otočac-Gospić (duž 168. km) gdje se vozi pretjecajnim trakom.

Zbog asfaltiranja ceste na području Ernestinova (koje traje do 6. studenog) promet smjerom Osijek-Vinkovci i dalje ide obilazno preko Vukovara. Od 30. listopada do 2. studenog, za vrijeme blagdana, cesta će biti otvorena.

Dionica D7 Vrpolje-Velika Kopanica zbog obnove mosta na kanalu Biđ zatvorena je za sav promet do kraja studenoga. Obilaznica je: Vrpolje-Donji Andrijevci-Divoševci-Velika Kopanica.

Državnom cestom D53 Gradac Našički-Ruševo, na Krndiji, zbog odrona zemlje u pojasu cestovne bankinem, a blizu izvora pitke vode, vozi se usporeno uz ograničenje brzine na 40km/h.

Duž Zagrebačke obilaznice kao i na autocesti A3 Zagreb-Slavonski Brod promet povremeno usporavaju radovi na nekoliko dionica, tj. dvosmjerna vožnja južnim, pretjecajnim ili pak voznim trakom.

U ponedjeljak, na blagdan Svih Svetih, od 14 do 23 sata na svim važnijim državnim cestama bit će zabranjen promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona.

Na graničnim prijelazima Bregana i Stara Gradiška povremeno je pojačan ulaz osobnih vozila u zemlju. Teretni promet pojačan je na izlazu iz Hrvatske preko Bajakova, a na ulazu preko Macelja. Većinom ostalih prijelaza sva vozila prometuju bez duljeg zadržavanja.

GP Donji Miholjac otvoren je za putnički promet, dok je teretni još uvijek preusmjeren na Goričan, Golu, Terezino Polje i Duboševicu. Kontrolu prometa naftnih derivata i opasnih tvari moguće je obaviti na Donjem Miholjcu od 22 do 5 sati. Cestom D2 od GP Dubrava Križovljanska do Varaždina nedjeljom je od 6 do 22 sata zabranjen promet teretnim vozilima ukupne mase iznad 7,5 t (iznimno je dopušten onima s dozvolom i vozilima opskrbe).

Trajekti plove redovito na svim linijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙