FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvjetnica: bjegunac me nije kontaktirao

ZAGREB, 30. listopada 2004. (Hina) - Odvjetnica Milana Ristića,naoružanog i opasnog osumnjičenika iz SCG koji je sinoć pobjegao sazagrebačkog Županijskog suda izjavila je danas da ne zna gdje biRistić mogao biti te da joj se nije javio nakon bijega.
ZAGREB, 30. listopada 2004. (Hina) - Odvjetnica Milana Ristića, naoružanog i opasnog osumnjičenika iz SCG koji je sinoć pobjegao sa zagrebačkog Županijskog suda izjavila je danas da ne zna gdje bi Ristić mogao biti te da joj se nije javio nakon bijega.

"Nije stupio u kontakt sa mnom, a posljednji put sam ga vidjela kod istražne sutkinje zagrebačkog Županijskog suda Ljiljanke Maletić, sinoć oko 20,15 sati, kada nam je rečeno da se saslušanje odgađa za danas ujutro", kazala je Hini Ristićeva odvjetnica Lina Budak. Dodala je da je o bijegu nitko iz policije i suda nije obavijestio, već da je za to saznala iz tiska.

Odvjetnica Budak tvrdi da je njezin 25-godišnji branjenik legalno ušao u Hrvatsku te da je to zabilježeno i u njegovoj SCG putovnici, no nije znala reći kada je i preko kojega graničnog prijelaza Ristić došao u Hrvatsku. Dodala je da ne zna od kada je na snazi međunarodna tjeralica MUP-a SCG, te da joj to ni policija nije znala reći. SCG Ristića traži zbog krivotvorenja isprava i ilegalnog posjedovanja oružja.

Kazala je da je bila nazočna policijskom ispitivanju Ristića u zgradi Kriminalističke policije u Heinzlovoj ulici, nakon što je jučer poslijepodne uhićen na temelju tjeralice. Policija ga je ispitala i zadržala oko četiri sata, a odvjetnica tvrdi da su joj policajci odbili dati policijsko izviješće o uhićenju i zapisnik o saslušanju, iako je imala punomoć za zastupanje. Na ostala postupanja policije, kako kaže, nema primjedbe.

Po njezinim riječima, u zgradu Županijskog suda Ristić je priveden oko 19,30 sati, a oko 20,15 sati doveden je kod sutkinje Maletić koja je rekla da ga neće ispitati, već da će to učiniti istražni sudac koji dolazi ujutro. Tvrdi da je takva odluka sutkinje protivna sudskom poslovniku kojim je, kako kaže, propisano da služba dežurstva istražnog centra mora hitno postupati u kaznenim predmetima vezanim za strane državljane. Također tvrdi da sutkinja nije donijela nikakvo rješenje o zadržavanju osumnjičenika, odnosno da njezin branjenik uopće nije u statusu osobe kojoj je određeno zadržavanje ili pritvor.

Ristić je sinoć oko 21 sat prvo svladao pravosudnog policajca, oteo mu pištolj i skočio kroz prozor suda. Na Zrinjevcu je naišao na policajca kojega je udario drškom pištolja u glavu te i njemu oteo pištolj, a potom je prolazniku ukrao bicikl i pobjegao u nepoznato.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je riječ o naoružanoj i opasnoj osobi za kojom se traga po cijeloj Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙