FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mlinarić: ne vjeruje da netko iz policije opstruira potragu za Gotovinom

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Ministar unutarnjih poslovaMarijan Mlinarić danas je izjavio kako ne vjeruje da netko unutarpolicije opstruira potragu za odbjeglim haškim optuženikom AntomGotovinom, ali je ustvrdio da se provjerava svaka takva sumnja.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić danas je izjavio kako ne vjeruje da netko unutar policije opstruira potragu za odbjeglim haškim optuženikom Antom Gotovinom, ali je ustvrdio da se provjerava svaka takva sumnja.

"Za takve slučajeve postoji unutarnja kontrola koja sve tvrdnje provjerava i prema njima postupa", kazao je Mlinarić u razgovoru s novinarima u MUP-u.

Upitan je li zbog sumnje u opstrukciju potrage smijenjen visokopozicionirani dužnosnik MUP-a Gojko Marković, šurjak jednog od odvjetnika Ante Gotovine, kao što je objavio jedan hrvatski tjednik, ministar je kazao da ne zna što je pisalo u tom tekstu.

"MUP ne reagira na ono što piše u novinama, nego na provjerene informacije, a ako bilo tko bude postupao na način da se ne provodi stav Vlade postupit ćemo po zakonu", kazao je Mlinarić.

Naglasio je da policija radi na provjeri svih informacija koje dobije o mogućem Gotovininom boravištu, no da su se sve takve informacije do sada pokazale neistinitim te da ih je većina došla od osoba kojima je jedini cilj bio eksponiranje u javnosti.

Na pitanje je li MUP-u poznat identitet talijanskog državljanina, navodnog Gotovininog dvojnika ljetos viđenog u Brelima, Mlinarić je kazao da je njegovo ime poznato policiji, ali da ga ne žele objaviti. O njegovu identitetu obaviješten je i Haag, a jedan od razloga neobjavljivanja njegova imena je i činjenica što je riječ o stranom državljaninu.

"Kada će informacija biti spremna za objavu dat ćemo je medijima", kazao je Mlinarić. Odbio je reći je li neki od hrvatskih medija objavio točno ime te osobe.

Upitan jesu li točne medijske tvrdnje da je od policije zatražena zaštita Gotovinine djece, Mlinarić je kazao da je zatražena zaštita za jedno Gotovinino djete te da se taj zahtjev još razmatra, dok od majke drugog djeteta, Dunje Zloić Gotovina za to nisu dobili suglasnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙